Tomáš Šuhajda Rôzne

Víkend v Humennom a okolí: Ako ho môžete stráviť?

Ani sme sa nenazdali a je tu ďalší víkend. Ako ho môžete v Humennom či v okolí stráviť? Zlákať vás môžu naše tipy na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Humennom a okolí: Ako ho môžete stráviť?
Zdroj: Dnes24.sk

Finále Interligy 2016

Sobota. V Mestskej športovej hale sa koná finále Interligy 2016 v nohejbale mužov. Družstvá zo štyroch krajín a medzi nimi aj ŠK Laborec Humenné. Štvrťfinále hrajú domáci o 9:00, semifinálové zápasy sú na programe o 13-tej a 14-tej, zápas o tretie miesto o 15-tej a finále si môžete prísť pozrieť o 16:00.

Ringmaster Fly-A-Thon 2016

Sobota od 8:000 do 18:00. Trávnaté tréningové ihrisko na Chemlonskej ulici. Práve tu sa uskutoční celosvetová akcia, na ktorú vás pozýva Leteckomodelársky klub Humenné. Modelári a priaznivci sa budú snažiť o čo najväčší počet letov modelom Ringmaster.

Čo tak koncert?

V sobotu večer o 20:00 sa v Nostalgia Music Pube koná koncert košickej kapely No Ambition. Vo svojom playliste majú a na svoje si tak prídu priaznivci hitov ako Jasná zpráva, Jahody mražený, Hlupák váhá, Slzy tvý mámy, Podvod, Zlodej slnečníc, Čaba neblázni a množstvo iných.

Šarkaniáda

Na chvíľku odbočíme z nášho mesta. Obľúbené podujatie pre rodiny s deťmi sa uskutoční v nedeľu o 13-tej, kedy oblohu nad Zemplínskou šíravou – prímestská časť zaplnia šarkany. Doma vyrobené šarkany majú šancu zvíťaziť v niektorej z vyhlásených kategórií. Na začiatku podujatia prebehne registrácia účastníkov. Okrem toho budú ocenení aj majitelia najväčšieho, najmenšieho aj najvyššie lietajúceho šarkana.

V lúčoch slnka

V nedeľu o 19:30 bude humenské Kino Fajn premietať dokument s názvom V lúčoch slnka, ktorý získal niekoľko ocenení a vynikajúce hodnotenie má aj od filmových milovníkov. Tu je popis k filmu:

Severokórejská dievčina Zin-mi sa pripravuje na oslavy výročia najvyššieho vodcu Kim Čong-ila. Uznávaný ruský dokumentarista Vitalij Mansky dostáva povolenie sledovať celú jej rodinu. Je mu však umožnené filmovať iba podľa starostlivo pripraveného scenára, aby nič nenarušilo obrázok života spokojného ľudu. Napriek tomu je snímok úplným opakom propagandy. Dokumentaristi totiž nechali bežať kameru aj vo chvíľach, keď sú scény vopred aranžované severokórejskými „režisérmi“. Alebo ju namierili na usvedčujúce detaily, ktoré majstrom manipulácie unikli. Zábery, ktoré nemali nikdy vzniknúť, šikovne vložili do príbehu o zdanlivo šťastnom živote v novodobej potemkinovskej dedine. Film V lúčoch slnka portrétuje Severnú Kóreu asi jediným možným spôsobom – ako nezámernú situačnú tragikomédiu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM