Rôzne

Viete o tom? Silvester v Humennom a okolí môžete stráviť aj takto netradične

Ponuka silvestrovských podujatí v blízkom okolí to nie je len tradičná nočná zábava, veď sledujte tieto tipy.

Ilustračný obrázok k článku Viete o tom? Silvester v Humennom a okolí môžete stráviť aj takto netradične
Zdroj: piaxabay.com

Ponuka podujatí, ktorými sa na Hornom Zemplíne bude dať rozlúčiť s rokom 2019, zahŕňa okrem tradičných silvestrovských osláv na námestiach miest a obcí aj turistiku či šport.

Priaznivci pobytu na čerstvom vzduchu si môžu v utorok 31. decembra vybrať z ponuky troch organizovaných turistických podujatí. Klub slovenských turistov Opál z Vranova nad Topľou organizuje o 10:30 hod. výstup na najvyšší vrchol Merníckej pahorkatiny, vrch Bučky nad obcou Michalok.

Uvidieť Vysoké Tatry v prípade priaznivého počasia budú mať možnosť absolventi Silvestrovského výstupu na Sninský kameň. Ako avizuje Hámorský náučný chodník, jeho infocentrum bude verejnosti prístupné od 9:00 do 16:00 hod. s tým, že od 13:00 hod. bude zostupujúcim turistom ponúkať teplý čaj a varené víno.

Stredovekou atmosférou počas posedenia pri varenom víne v hradnej pivnici láka turistov hrad Brekov. Začiatok nenáročného výstupu ohlásil už tradične napoludnie.

Pre milovníkov rýchlejšieho pohybu pripravili mesto Humenné a Klub psích záprahov Humenné 39. ročník Silvestrovského behu. Registrácia účastníkov sa uskutoční od 8:30 do 10:30 hod. pred budovou galérie pri amfiteátri. Bežci mládežníckych kategórií štartujú o 10:30 hod., štart kategórie dospelých je naplánovaný na 11:30 hod.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Fotky zo 70. rokov, v hlavnej úlohe Humenné.

Nenechajte si ich ujsť: Fotky zo 70. rokov, v hlavnej úlohe Humenné
8
Galéria
Zdroj: Okresný úrad Humenné

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM