Rôzne

Mužský spevácky súbor Rusinija z Humenného: Honorár za celoročnú prácu venoval Prešovu

Darovať výťažok (nielen) z benefičného vianočného koncertu sa členovia Rusinije rozhodli hneď, ako sa o smutnej udalosti dozvedeli.

Ilustračný obrázok k článku Mužský spevácky súbor Rusinija z Humenného: Honorár za celoročnú prácu venoval Prešovu
Zdroj: OR HaZZ Prešov

Mužský spevácky súbor Rusinija z Humenného venoval výťažok zo svojho sobotňajšieho benefičného koncertu, rovnako ako i honoráre za vystúpenia, ktoré v tomto roku absolvoval, Prešovu.

Podľa slov manažérky súboru Mileny Lancošovej, darovať výťažok z tohtoročného benefičného vianočného koncertu Rusinije rodinám postihnutým tragédiou výbuchu plynu sa súbor rozhodol hneď, ako sa o udalosti jeho členovia dozvedeli.

„Naši chlapi povedali ako otcovia rodín, že tie peniaze určite viac potrebujú ľudia v Prešove, ktorí prišli nielen o svoje majetky, ale budú touto tragédiou ovplyvnení po celý život,“ uviedla manažérka súboru.

Mužský spevácky súbor Rusinija, v ktorom účinkuje 25 spevákov, pôsobí v Humennom deväť rokov. Svojou činnosťou sa zameriava na folklórne rusínske a ukrajinské ľudové piesne so zreteľom na zachovanie čistoty pôvodného textu ľudových piesní aj hudobného prejavu. Koncert, ktorý sa v sobotu podvečer uskutočnil v mestskom kultúrnom stredisku, je v poradí piatym benefičným na jeho konte.

„Fungujeme ako amatérsky súbor. Naším cieľom určite nie je zarábať peniaze, ako to robia komerčné súbory. Honorár za jednotlivé vystúpenia si nerozdeľujeme, ale vždy si to šetríme a na konci roka peniaze odovzdáme ľuďom, ktorí ich potrebujú určite viac,“ vysvetlila Lancošová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Vo videu uvidíte posledné zábery pred záverečným búraním prešovskej bytovky.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM