Tomáš Šuhajda Rôzne

V televíznej šou hviezdi Rusínske Trio: Naše dievčatá spojila dokopy láska k folklóru!

Postúpili už do semifinále aktuálne vysielanej televíznej šou. Simona a dve Dominiky spolu tvoria Rusínske Trio. Dievčatá spojila láska k folklóru.

Ilustračný obrázok k článku V televíznej šou hviezdi Rusínske Trio: Naše dievčatá spojila dokopy láska k folklóru!
Zdroj: facebook.com/Rusínske Trio

Už túto sobotu čaká tri mladé dievčatá pochádzajúce z našich končín semifinále televíznej šou Zem spieva. Simona Morozová z Ruskej Poruby (okres Humenné), Sninčanka Dominika Pročková Novotná a Dominika Sakmárová Lukáčová zo Spišského Podhradia spolu vystupujú ako Rusínske trio.

„S prvou Dominikou sa poznám už vyše 15 rokov. Každoročne sme sa stretávali na rôznych festivaloch či speváckych súťažiach. Vždy sme si mali čo povedať a hlavne, sadli sme si ako ľudia. S druhou Dominikou som sa spoznala v speváckej skupine FS Borievka, kde obe momentálne pôsobíme. Všetky tri sme si sadli hlasovo a najmä ľudsky. A spojila nás láska k folklóru,“ vysvetlila pre náš spravodajský portál vznik Rusínskeho Tria Simona pochádzajúca z Humenského okresu.

Simona momentálne žije v zahraničí a ako sama vraví, domov chodieva najmä kvôli rodine, priateľom a práve folklóru. „Je to najlepšie investovaný čas,“ zdôraznila táto folkloristka.

Ako Rusínske Trio podľa jej slov kladú dôraz na autentický folklór, spievajú pesničky z určitého regiónu. „V tomto kole budeme spievať pesničky z dediny Šambron, odkiaľ pochádzal aj zosnulý dedko Dominiky Pročkovej Novotnej. Bude to teda na jeho počesť,“ vysvetlila Simona.

Simona tvrdí, že z Rusínskeho Tria nechcú robiť komerčnú skupinu, ktorá by prekoncertovala celé leto. „Pár vystúpení však doprajeme našim fanúšikom, aj keď ich nebude veľa,“ doplnila folkloristka s tým, že v budúcnosti by chceli vydať CD, aby tak zhmotnili svoj odkaz.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM