Správy

V Snine chcú vybudovať športovo-oddychový park pre všetky generácie

Samospráva chce vytvoriť priestor, ktorý budú využívať všetky vekové kategórie. Pozrite sa, čo všetko by malo byť súčasťou parku.

Ilustračný obrázok k článku V Snine chcú vybudovať športovo-oddychový park pre všetky generácie
Zdroj: Mesto Snina

Mesto Snina chce vybudovať multifunkčný priestor na športovo-oddychové aktivity pre všetky vekové kategórie. „Park aktivít“ má byť situovaný v blízkosti centra voľného času a novovybudovanej plavárne.

Financie na jeho realizáciu by samospráva rada získala z regionálneho príspevku v pôsobnosti Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Zámer odobrili mestskí poslanci na svojom uplynulom zasadnutí (24. septembra).

„Projekt zahŕňa realizáciu troch športovísk, workoutové ihrisko, dopravné ihrisko, detské ihrisko, ktoré budú spĺňať všetky platné bezpečnostné prvky,“ informovala dôvodová správa k schvaľovanému materiálu. Mesto sa na realizáciu projektu bude uchádzať o dotáciu vo výške 140-tisíc eur. Finančná spoluúčasť samosprávy nie je potrebná.

Promenáda pre všetkých

Park aktivít by sa mal nachádzať na rozhraní ulíc Kukučínova, 1. mája a mestskej časti Tabla. „Realizáciou tohto projektu chceme dať tomuto miestu plnohodnotné využitie a celý areál postupne pretvoriť na promenádu, kde si každý nájde činnosti a aktivity, ktoré ho zaujmú,“ vysvetlilo svoj zámer mesto.

Celý areál má byť plný zelene, s upravenými pešími komunikáciami, ktoré budú prepojené tak, aby sa do areálu dalo vojsť zo všetkých lokalít. Mesto počíta aj so zabezpečením mestského mobiliáru, vrátane odkladacieho miesta pre bicykle či odpadkových košoch na triedený odpad. „V areáli je územná rezerva na vonkajší bazén a krytú ľadovú plochu, plánujeme tam vybudovať aj viacúčelové ihrisko,“ doplnilo mesto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM