Správy

Snina si od štátu požičia takmer 450-tisíc eur. Na čo ich samospráva použije?

Radnica má v pláne niekoľko investičných akcií. Pozrite sa, do čoho sa chce mesto pustiť.

Ilustračný obrázok k článku Snina si od štátu požičia takmer 450-tisíc eur. Na čo ich samospráva použije?
Zdroj: TASR

Mesto Snina chce štátnu pomoc v podobe návratnej finančnej výpomoci vo výške 447 576 eur použiť na viaceré investičné akcie. Rozhodli o tom mestskí poslanci.

Samospráva musí prijatú bezúročnú finančnú výpomoc, ktorá má samosprávam zmierniť výpadok podielových daní, od štátu použiť do 31. decembra 2020 s tým, že do konca roka majú uhradiť aj faktúry. Snina ju chce použiť napríklad na opravu havarijného stavu strechy nemocnice nad interným oddelením, operačnými sálami a kotolňou.

Cesty aj ihriská

Ďalšie peniaze by mali smerovať na elektrickú prípojku na prevádzkovej budove na Budovateľskej ulici, prípravu územia na rozšírenie plochy starého cintorína, rekonštrukciu elektroinštalácie na starom cintoríne a ohrievacie zariadenie na novom cintoríne.

Z úveru chce Snina financovať aj opravu detských ihrísk, opravu výtlkov na miestnych komunikáciách a rekonštrukciu verejného osvetlenia a lávky na Kollárovej ulici. Financie chce použiť aj na majetkovo-právne vyrovnanie pozemkov na Hámorskej ulici či na rekonštrukciu prvého a tretieho nadzemného podlažia mestského úradu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM