Veronika Hunyadiová Správy

V Humennom vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity, voda zatopila aj psí útulok, FOTO

Utorková (18.8.) prietrž mračien ochromila časť mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity, voda zatopila aj psí útulok, FOTO
5
Galéria

V utorok (18.8.) popoludní sa Humenným prehnali prívalové zrážky, ktoré ochromili viaceré časti mesta. Za krátky čas spadlo v meste okolo 70 mm zrážok.

Voda sa valila ulicami.mesta po tom, čo sa vyliala voda z Kudlovského potoka a Lieskovčíka.

Najhoršia situácia bola okolo 17. hodiny v lokalitách Gaštanová, Dubník,. Kudlovce, voda zaplavila aj Mierovú a Nemocničnú ulicu, park pri kaštieli a neušetrila ani predajňu s autami pri lokalite Suchý jarok..

Do teréne vyrazila ťažká technika, hasiči, pracovníci správy ciest aj technických služieb mesta.

Zasadal krízový štáb

Primátor mesta Miloš Meričko o 17.30 vyhlásil 3. stupeň povodňovej aktivity. V budove riaditeľstva OR Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zasadala podvečer povodňová komisia mesta Humenné.

„Voda spôsobila záplavy najmä v severnej časti mesta. Snažíme sa v čo najväčšej miere zabezpečiť opatrenia. Keďže dážď ustal, situácia sa upokojuje, i keď stále z ulíc i zatopených dvorov a pivníc sa odčerpáva voda,“ konštatoval Meričko o 20. hodine.

V utorok večer zasadol v meste aj krízový štáb. Vo večerných hodinách voda stále zaplavovala ulice Tolstého, Osloboditeľov a Staničnú, a odtekať nestíhala ani na Mierovej a Nemocničnej.

Podľa primátora Humenného sa má v stredu (19.8.) v skorých ranných hodinách urobiť obhliadka postihnutých lokalít a zhodnotiť stav.

„O deviatej hodine opäť zasadne krízový štáb, ktorý bude reagovať na aktuálnu situáciu,“ dodal Meričko.

Pod vodou aj útulok

Voda narobila poriadne problémy aj OZ Pomáhaj a chráň, ktoré v Humennom prevádzkuje útulok. Zaplavila areál a výbehy so psami.

Podľa našich informácii sa tam v tom čase malo nachádzať 30 psíkov. Ako uviedol útulok na sociálnej sieti, psy sú v poriadku a na niekoľko dní budú umiestnené do dočasnej opatery.

Výdatné lejaky potrápili okrem Humenného aj okolité obce. Druhý stupeň povodňovej aktivity vyhlásili v obciach Víťazovce, Ohradzany, Veľopolie, Sopkovce, Závadka, Myslina, Nižné Ladičkovce, Hankovce, Gruzovce, Maškovce.

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí pre celý Prešovský a Košický kraj aj v stredu (19.8), a to počas celého dňa až do 18.00 h.

Meteorológovia upozorňujú na krátkodobé a intenzívne lejaky, pri ktorých môže spadnúť 20 až 40 mm zrážok. V okresoch Humenné a Snina hrozí vzostup vodných hladín a výskyt prívalových povodní.

Všetci psíci sú v bezpečí Ďakujeme 💔💔💔🙏🙏🙏🙏🙏 Ďakujeme za poskytnuté dočasky ❤️❤️❤️❤️❤️

Posted by Občianske združenie Pomáhaj a chráň Humenské LABKY on Tuesday, August 18, 2020
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM