Rôzne

V Humennom môžu už aj žiaci II. stupňa cestovať MHDečkou zadarmo: Ako to vybaviť?

V Humennom môžu po novom už aj žiaci druhého stupňa základných škôl s trvalým bydliskom na území mesta bezplatne využívať dopravu v autobusoch MHD.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom môžu už aj žiaci II. stupňa cestovať MHDečkou zadarmo: Ako to vybaviť?
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávne Mestské zastupiteľstvo v Humennom schválilo novinku, v rámci ktorej môžu už aj žiaci druhého stupňa základných škôl s trvalým bydliskom na území mesta Humenné bezplatne využívať dopravu v autobusoch Mestskej hromadnej dopravy.

Doteraz mohli celoročne na autobusových linkách v humenskej MHD zadarmo cestovať držitelia Senior karty, občania mesta vo veku nad 65 rokov a vyššie a držitelia preukazov ZŤP a ZŤP-S a počas školského roka mohli bezplatne cestovať aj žiaci 1.-4. ročníka.

„Od 3. septembra 2018 sa uľahčí peňaženkám rodičov, ktorých deti navštevujú aj II. stupeň (5. – 9. ročník) niektorej zo základných škôl v našom meste. Ich ratolesti budú môcť za rovnakých podmienok ako žiaci I. stupňa ZŠ počas celého školského roka cestovať bezplatne na ktorejkoľvek zo siedmych liniek MHD,“ uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

"Verím, že tým vzrastie aj záujem o cestovanie v MHD. Rodičia našich žiakov tým usporia peniaze a zároveň pocítia, že sa radnica stará o to, aby sa v Humennom cítili ešte príjemnejšie ako doteraz,“ poznamenala na margo tejto novinky humenská primátorka Jana Vaľová.

A ako vybaviť zľavnené cestovné pre žiakov druhého stupňa ZŠ? Na webovej stránke humenskej radnice v sekcii Občan sa nachádza Žiadosť o vydanie karty žiaka na zľavnené cestovné. „Vypísanú žiadosť je potrebné odovzdať na Mestskom úrade aj s priloženou fotografiou. Na základe žiadosti, bude neskôr žiakovi vyhotovená príslušná Karta žiaka,“ ozrejmila Dochánová.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM