Kultúra

Pamätné dni mesta? V centre Humenného vzniknú zahraničné mestečká

Už čochvíľa sa v Humennom budú konať oslavy 701. výročia prvej písomnej zmienky a niesť sa budú v znamení spoznávania kultúr partnerských miest.

Ilustračný obrázok k článku Pamätné dni mesta? V centre Humenného vzniknú zahraničné mestečká
Zdroj: Dnes24.sk

O programe, ktorý je pripravený v rámci osláv 701. výročia prvej písomnej zmienky o Humennom, sme vás už informovali. Tohtoročné Pamätné dni mesta však nesú podtitul Dni priateľstva. Čo to vlastne znamená?

Ako Humenné 24 informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, tentoraz usporiada humenská radnica oslavy najmä v spolupráci s veľvyslanectvami krajín, v ktorých sa nachádzajú partnerské mestá Humenného.

Pamätné dni mesta sa totiž budú niesť v znamení spoznávania kultúr partnerských miest, medzi ktoré patria český Třebíč, poľské mestá Sanok, Jaroslaw, Przemysl, ruské Vidnoje, ukrajinský Perečín a Mukačevo, maďarská Mátészalka, chorvátsky Šibenik a francúzske mesto Darney.

„Návštevníci budú môcť spoznať nielen kultúru, ale aj uvidieť prezentáciu remeselných výtvorov, či pochutiť si aj na jedlách z našich družobných miest. Pri tejto príležitostí vzniknú v centre mesta počas tohto podujatia aj „mestečká“, v ktorých sa naše partnerské mestá budú prezentovať po všetkých stránkach,“ prezradila Dochánová.

Ak ste ešte nezhliadli kompletný program Pamätných dní mesta, v rámci ktorého sa predstavia aj Desmod či David Koller, pod po bode ho nájdete tu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM