Tomáš Šuhajda Rôzne

Silný vetrisko opäť úraduje: Kontroluje niekto stav autobusových zastávok v Humennom?

V súvislosti s tragickým nešťastím, ku ktorému došlo počas predošlých veterných dní v Myjave, sme zisťovali situáciu ohľadom autobusových zastávok v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Silný vetrisko opäť úraduje: Kontroluje niekto stav autobusových zastávok v Humennom?
Zdroj: Dnes24.sk

Začiatkom februára došlo v meste Myjava k obrovskej tragédii. Zrútila sa tam autobusová zastávka a to práve vo chvíli, keď okolo nej prechádzala rodina. Žiaľ, životom na to doplatilo len 4-ročné dievčatko a jej mladší 2-ročný braček skončil v nemocnici. Viac sa dočítate tu.

My sme v tejto súvislosti zisťovali, ako je to s autobusovými zastávkami v Humennom. Je kontrolovaný ich stav?

„Prístrešky, ktoré na území mesta prevádzkuje spoločnosť euroAWK, majú v zmysle zmluvy zabezpečené pravidelné čistenie a opravy. Autobusové prístrešky na území mesta Humenné v správe TS mesta Humenné kontrolujú pracovníci TS mesta Humenné. Zabezpečujú to v rámci pravidelného čistenia a údržby. Každá zastávka v správe TS HE sa teda kontroluje nielen čo sa čistoty týka, ale kontroluje sa aj ich konštrukčná a technologická nezávadnosť,“ uviedol pre Dnes24.sk Mestský úrad v Humennom prostredníctvom tlačového referátu.

Doplnil, že za zastávky patriace pod správu SAD mesto nezodpovedá.

A čo budúcnosť?

Podľa tlačového referátu v technických podmienkach pre verejné obstarávanie k zabezpečeniu služieb v mestskej autobusovej doprave v meste Humenné na obdobie od 1.7.2020 do 30.6.2030 v časti Ostatné podmienky bod 5. bude správa a údržba zastávok MAD v réžii dopravcu.

“Uchádzač zabezpečí umiestnenie, čitateľnosť a prehľadnosť označníkov, zastávkových cestovných poriadkov vyrobených z trvanlivých materiálov a chránených pred poškodením na všetkých zastávkach mestskej autobusovej dopravy. Uchádzač zabezpečí pravidelnú údržbu a správu zastávok mestskej autobusovej dopravy a v prípade ich poškodenia zabezpečí urýchlené uvedenie do pôvodného stavu.”

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM