Tomáš Šuhajda Rôzne

RegioJet štartuje spoluprácu so SAD Humenné! Čo prinesie pre cestujúcich?

Súkromný dopravca RegioJet nadviazal spoluprácu s dopravcom SAD Humenné na východnom Slovensku. Spustia ju už v pondelok. A tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet štartuje spoluprácu so SAD Humenné! Čo prinesie pre cestujúcich?
Zdroj: TASR

V pondelok 17. októbra spoločne spustia RegioJet a SAD Humenné spoluprácu na nadväznej autobusovej doprave z Košíc do Sečoviec, Vranova, Humenného a Sniny. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informoval tlačový hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

Ako ďalej uviedol, autobusy budú nadväzovať na vlakové expresy RegioJetu zo smeru od Bratislavy, Žiliny, Prahy a ďalších miest na Slovensku a v Českej republike a cestujúcich rozvezú ďalej po východnom Slovensku. Novinkou je aj skorý ranný spoj, ktorý bude odchádzať zo Sniny každý deň už o 2:35 ráno (z Humenného 3:10) a cestujúcich privezie do Košíc k prvému vlaku do Bratislavy. Využiť ho môžu aj cestujúci, ktorí pôjdu len do Košíc.

Do Humenného až 5× denne

Cestujúci budú môcť po novom cestovať na jeden cestovný lístok. „Napríklad medzi Humenným a Prahou bude cena lístka začínať na 14,30 eur“ doplnil Ondrůj s tým, že lístky sú už v predaji.

„Vážime si tejto spolupráce – vďaka nej sa výrazne zlepší dopravná obslužnosť a prepojenie východného Slovenska s Bratislavou a Českou republikou,“ poznamenal na margo spolupráce Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Nadväzné autobusy z Košíc do Humenného budú premávať až 5× denne v každom smere. „To znamená, že od každého prichádzajúceho a ku každému odchádzajúcemu vlakovému expresu RegioJet z/do Bratislavy a Prahy. Väčšina spojov zastaví aj v mestách po ceste, teda v Sečovciach a vo Vranove nad Topľov. Vybrané autobusy budú z Humenného pokračovať ďalej do Sniny,“ uviedol A. Ondrůj.

Ten ďalej informoval, že SAD Humenné v spolupráci s RegioJetom upravili cestovné poriadky autobusových spojov tak, aby zaistili čo najlepšiu previazanosť vlakov a autobusov pri prestupe v Košiciach. „Zároveň vznikli aj nové spojenia, vďaka ktorým budú spojenia do Sečoviec, Vranova, Humenného a Sniny premávať ešte častejšie,“ dodal hovorca RegioJetu.

Dostatočná časová rezerva

Autobusy budú podľa neho z Košíc odchádzať po príchode vlakov z Bratislavy resp. Prahy s dostatočnou časovou rezervou na prestup a ich zastávka sa nachádza priamo na autobusovej stanici v Košiciach, hneď vedľa železničnej stanice.

„Autobusové spoje budú v nedeľu nadväzovať aj na nočnú vlakovú linku RegioJet, ktorá premáva medzi Košicami a Prahou a denne na ňu nasadzujeme vozne vybavené lôžkami,“ podotkol k novinkám Radim Jančura.

„Novými nadväznými linkami sa nám podarí osloviť významnú časť obyvateľov východného Slovenska. Veríme, že ľudia, ktorí dnes cestujú autom radi prestúpia do autobusov a vlakov, ktoré ponúkajú väčšie pohodlie za citeľne nižšie náklady spojené s cestovným,“ uzavrel majiteľ RegioJetu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM