Tomáš Šuhajda Samospráva

Intenzívne prípravy na zimu: Cesty v Humenskom okrese bude mať v rukách 66 cestárov

V posledných týždňoch sa cestári Prešovského samosprávneho kraja (PSK) intenzívnejšie pripravujú na zimu. Aj keď zatiaľ nemuseli zasahovať na území kraja, do začiatku novembra chceli stihnúť zásobenie posypovým materiálom na jednotlivých skládkach i zabezpečenie techniky.

Ilustračný obrázok k článku Intenzívne prípravy na zimu: Cesty v Humenskom okrese bude mať v rukách 66 cestárov
Zdroj: TASR

„Potreba posypových materiálov vychádza z priemernej spotreby za posledných päť zimných období,“ vysvetľuje riaditeľ Správy a údržby ciest (SÚC) PSK Vladimír Kozák. Ako ďalej uviedol, práve október bol vyhradený aj na prípravu techniky, ktorá sa počas údržby systematicky pohybovala po vopred vymedzených trasách.

66 cestárov na humenských cestách

Všetky cesty v kraji sú rozdelené do 106 okruhov. Ich zjazdnosť bude v nepretržitej 24-hodinovej prevádzke zabezpečovať približne 411 pracovníkov SÚC PSK, z toho 324 vodičov. Sú zaradení do troch striedajúcich sa zmien s 12-hodinovým pracovným časom. Humenský okres tvorí 18 okruhov, na ktorých sa budú striedať 54 vodiči, 9 strojníci a 3 traktoristi.

Vozidlá staršie ako 25 rokov

SÚC PSK má pre celý kraj k dispozícii 120 posypových vozidiel, pričom priamo do výkonu bude nasadených 108 vozidiel. Z vozidlového parku je 21 kusov novších vozidiel Mercedes Benz (do 6 rokov životnosti), ostatné sú po oficiálnej životnosti, takže na cestách v zime budú jazdiť aj vozidlá staršie ako 25 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM