Tomáš Šuhajda Rôzne

Počty žiakov na humenských školách: Do ktorých chodí najviac detí?

Ako je na tom z pohľadu množstva žiakov tá, ktorú ste navštevovali kedysi aj vy? Pozrite si nasledujúci prehľad zameraný na humenské základné školy.

Ilustračný obrázok k článku Počty žiakov na humenských školách: Do ktorých chodí najviac detí?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v Humennom na svojom poslednom zasadnutí schvaľovalo okrem iného Všeobecne záväzné nariadenie o školských obvodoch pre základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Humenné.

Čo to zjednodušene a v ľudskej reči znamená? Že noví prváci z jednotlivých lokalít Humenného a obcí v spoločnom školskom obvode s týmto okresným mestom by mali určenú základnú školu podľa obvodu, do ktorého by bola ich lokalita/obec zaradená.

Ak by sa predsa rozhodli pre školu v inom obvode, čo by bolo možné so súhlasom riaditeľa vybranej školy, jeho zákonný zástupca by si nemohol nárokovať úhradu cestovných nákladov.

Okrem toho, že povinnosť určiť školské obvody vyplýva podľa predložených materiálov zo zákona, Humennému by prípadné schválenie predmetného všeobecne záväzného nariadenia pomohlo vyvážiť množstvo žiakov na jednotlivých školách.

VZN však nateraz neprešlo, poslanci ho neodklepli.

Predložené materiály však poskytli aj zaujímavý pohľad na aktuálne množstvo žiakov v jednotlivých základných školách, ktorých zriaďovateľom je mesto Humenné. Koľko detí v školskom roku 2019/2020 chodí na tú „vašu“?

Škola – Počet žiakov

  • ZŠ Dargovských hrdinov – 599
  • ZŠ Hrnčiarska – 554
  • ZŠ Jána Švermu – 741
  • ZŠ Kudlovská – 304
  • ZŠ Laborecká – 206
  • ZŠ s MŠ Podskalka – 65
  • ZŠ Pugačevova – 487
  • ZŠ SNP – 347

Upozornenie: Množstvo žiakov môže byť ovplyvnené kapacitou jednotlivých škôl. Podľa predložených materiálov v tomto školskom roku nie je žiadna na sto percent využitá.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM