Rôzne

Október vo Vihorlatskej knižnici? Pozrite, čo si pripravila pre návštevníkov

Vihorlatská knižnica sídliaca v južnej časti humenského námestia si pre svojich návštevníkov pripravila na október nejedno zaujímavé podujatie.

Ilustračný obrázok k článku Október vo Vihorlatskej knižnici? Pozrite, čo si pripravila pre návštevníkov
Zdroj: TASR

Už prvého októbra (od 15:30 hod.) sa vo Vihorlatskej knižnici v Humennom bude konať v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva prednáška pri príležitosti Svetového dňa Alzheimerovej choroby.

O dva dni na to, 3. októbra (15:00 hod.), bude pripravené podujatie pre deti Svetový deň komiksu. Presúvame sa do 10 októbra (15:00 hod.) a vo Vihorlatskej knižnici budú môcť mladšie ročníky zažiť opäť podujatie venované práve im- Svetový deň pošty.

17. októbra (17:00 hod.) bude na programe beseda s Danielou Kapráľovou, výtvarníčkou, fotografkou a poetkou. Ďalšia beseda sa uskutoční so Silviou Púchovskou a téma? Svet je moja kancelária: skúsenosti digitálnej nomádky.

No a na 25. októbra (17:00 hod.) je naplánovaný Literárny večer – Anasoft litera 2019.

Vihorlatská knižnica zároveň pripomína, že celý október, keďže je to aj mesiac úcty k starším, beží súťaž o najkrajší list/pohľadni­cu/kresbu babke a dedkovi. Vyhodnotenie bude 4. novembra.

Viete o humenskej knižnici (dnes Vihorlatská knižnica v Humennom), že do budovy v južnej časti námestia sa presťahovala v roku 1980 a dovtedy prestriedala viacero priestorov? Tu sa dočítate, kde všade vlastne sídlila…

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

A v tejto fotogalérii si môžete pozrieť, ako humenské námestie menilo v priebehu rokov svoju tvár.

Spoznávate ho? Prinášame vám archívne fotky humenského námestia
10
Galéria
Zdroj: Dejiny Humenného, Fedič a kol.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM