Rôzne Správy

Okolie Laborca v Humennom: Práce začínajú, výsledkom má byť pekná rekreačná oblasť

V Humennom sa začína s realizáciou rekonštrukcie cyklochodníka od Sninského železničného mosta po prečerpávaciu stanicu technologickej vody.

Ilustračný obrázok k článku Okolie Laborca v Humennom: Práce začínajú, výsledkom má byť pekná rekreačná oblasť
Zdroj: Dnes24.sk

Vynovený bude aj úsek cyklochodníka od mosta po zimný štadión. Radnica o odovzdaní stavenísk informuje na svojej webovej stránke. Celková cena za oba úseky je 164 000 eur s DPH. Hotové majú byť v septembri.

Pri Laborci zrekonštruujú úsek dlhý 1,1 kilometra, oprava bude pozostávať z vybúrania jestvujúcich poškodených obrubníkov a povrchu terajšieho chodníka. „Uložia sa nové obrubníky, vyspraví sa podkladná vrstva a uloží sa nová asfaltobetónová v hrúbke štyri centimetre. Chodník sa rozšíri na 3,2 metra,“ vysvetlil Marián Šalata z odboru územného plánovania, výstavby, životného prostredia, dopravy a zelene. Pribudnúť by malo tiež 22 nových lavičiek, 20 odpadkových košov, dva stojany na bicykle a dopravné značky pre peších a cyklistov. „Uložia sa aj takzvané chráničky do zeme pre výmenu elektrických káblov verejného osvetlenia,“ doplnil.

Aj od námestia po štadión

Mesto súčasne odovzdalo stavenisko aj na predĺženie cyklochodníka od Južného námestia popod most po zimný štadión v dĺžke 320 metrov. „Vybudujú sa úplne nové podkladné vrstvy, obrubníky a dve asfaltové vrstvy (nosná a vrchná). Šírka cyklochodníka bude 3,3 metra. Súčasťou bude aj 12 stožiarov nového verejného osvetlenia, šesť lavičiek, tri odpadkové koše a jeden stojan na bicykle,“ spresnil Šalata.

Podľa primátora Miloša Merička približne polovica nákladov bude hradená z rozpočtu mesta, zvyšná časť z projektu Prešovského samosprávneho kraja (PSK). „Do verejného obstarávania sa zapojilo až jedenásť uchádzačov, podarilo sa nám znížiť pôvodnú cenu projektu o viac ako 50 000 eur,“ povedal.

Malá promenáda

Stavebné práce budú po výstavbe nového úseku od južného námestia pokračovať rekonštrukciou už existujúceho chodníka po nábreží Laborca od Sninského mosta. „Mala by z toho vyrásť pekná rekreačná oblasť nielen pre športovcov, ale aj pre rodinné chvíľky. Ja tomu vravím malá promenáda. Bude to jeden komplex od Sninského mosta až k zimnému štadiónu,“ ozrejmil primátor.

Prepojovací cyklochodník od prečerpávacej stanice technologickej vody po Južné námestie je podľa radnice aktuálne v procese verejného obstarávania uzavretia zmluvy.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné, archív

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM