Rôzne Správy

Sninská minizoo je znova otvorená: Na návštevníkov čakajú aj nové prírastky

Uvoľnenie opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu umožnilo otvorenie aj Animoterapeuticko-jazdeckého centra (AJC) v Snine i jeho minizoo.

Ilustračný obrázok k článku Sninská minizoo je znova otvorená: Na návštevníkov čakajú aj nové prírastky
Zdroj: TASR

Ako informoval jeho prevádzkovateľ Vladislav Juško, na návštevníkov čakajú v minizoo i prírastky.

„Máme konečne dve samice nandu pampového. Máme dvoch samcov a mali sme problém zabezpečiť im samice. Máme tiež nového samca lamy. S košickou zoologickou záhradou tiež rokujeme o zubrici, tak uvidíme, ako sa toto podarí,“ priblížil, aké zvieratá v minizoo počas nútenej prestávky pribudli.

Ako doplnil, návštevníci v nej majú možnosť pozorovať približne 30 druhov zvierat.

Na hygienické opatrenia v súvislosti s prevenciou pred šírením nového koronavírusu sú takisto pripravení. „Areál je dosť veľký na to, aby sme to kapacitne s návštevnosťou zvládli. Aj počasie je momentálne také, že návaly neočakávame. Nemyslím si, že budeme mať problém to zmanažovať,“ uviedol Juško s tým, že keďže si každý návštevník musí pri vstupe zakúpiť lístok, personál má presnú predstavu, koľko ľudí sa v areáli v danej chvíli nachádza. Podľa jeho skúseností z iných rokov zavíta do minizoo počas letnej sezóny približne 200 návštevníkov týždenne.

Ako ozrejmil, život v AJC sa nezastavil ani počas núteného zatvorenia. „Činnosť minifarmy sa nezastavila. Pracovníci, ktorí majú na starosti zvieratá, fungovali, aj keď bol areál pre verejnosť zatvorený,“ dodal s tým, že chod AJC sa im v tomto období podarilo finančne zvládnuť z vlastných zdrojov.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM