Tomáš Šuhajda Rôzne

Ohnivá dráma pri Betliari: Zasahovala armáda, na pomoc prišli aj humenskí hasiči!

Hasiči dnes už tretí deň bojujú s rozsiahlym lesným požiarom pri obci Betliar (okr. Rožňava). Počas uplynulej noci sa oheň, ktorý zasiahol plochu približne 22 hektárov, podarilo dostať pod kontrolu a dnes ráno bol lokalizovaný. Na pomoc prišlo aj 11 hasičov zo Záchrannej brigády v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Ohnivá dráma pri Betliari: Zasahovala armáda, na pomoc prišli aj humenskí hasiči!
Zdroj: TASR

„Neprebieha plamenné horenie, požiar je v tlejúcej fáze. Hasiči predpokladajú, že ak sa nezmenia poveternostné podmienky, požiar sa podarí uhasiť v najbližšej dobe,“ informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

Vietor komplikoval situáciu

Od skorého rána do 8:20 hod. zasahoval tiež vrtuľník Leteckého útvaru ministerstva vnútra SR a vojenský vrtuľník. Hasiči bojujú s ohňom už vyše 40 hodín, v utorok okolo 22:00 hod. sa požiar podarilo lokalizovať, avšak v stredu ráno sa dôsledkom silného vetra opäť rozhorel.

Utorok pred druhou popoludní

Oheň zachvátil v utorok (6. augusta) pred 14:00 hod. lokalitu Stádielko vo Volovských vrchoch. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa a bude predmetom vyšetrovania po likvidácii požiaru.

Ohnivá dráma pri Betliari: Zasahovala armáda, na pomoc prišli aj humenskí hasiči
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM