Tomáš Šuhajda Rôzne Rôzne

O Humenné sa podľa primátorky Vaľovej zaujíma nemecký investor: Vznikne tu vyše sto nových pracovných miest?!

Na štvrtkovú tlačovku malú chvíľu meškala. Humenská primátorka Jana Vaľová to odôvodnila prijatím neočakávanej návštevy. Nemecký investor má podľa nej vážny záujem o investíciu v Humennom a reč bola o viac než stovke pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku O Humenné sa podľa primátorky Vaľovej zaujíma nemecký investor: Vznikne tu vyše sto nových pracovných miest?!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla primátorka Humenného Jana Vaľová (SMER-SD), toto nebolo jej prvé stretnutie týkajúce sa danej veci. Jedná so zástupcom konzorcia, ktoré má už podľa jej slov jednu väčšiu výrobnú prevádzku v Trenčíne. „Ide o šitie obrusov z umelej hmoty. Keď nastúpi jedna šička, tak je k nej pridaná hneď ďalšia pracovná pozícia a to človek, ktorý skladá materiál,“ priblížila Vaľová charakter pracovných miest, ktoré tu môžu vzniknúť.

Ako ďalej uviedla, firma už v Humennom začala podnikať a 15 žien v tomto programe pracuje. „15 zatiaľ preto, lebo nie sú vyhovujúce priestory. Mesto nedisponuje halami. Títo ľudia si boli pozrieť rôzne priestory, aj v niektorých súkromných firmách. Zatiaľ si nevybrali.“ ozrejmila humenská primátorka.

Investor podľa jej slov rozmýšľa o vytvorení viac ako sto pracovných miest v najbližšom období. „Dohodli sme sa tak, že možno by šiel aj do stavby novej haly. S tým, že ak to bude potrebné, mesto je tak finančne disponibilné, že by som požiadala mestských poslancov, aby sme urobili združenú investíciu. To znamená, že aj mesto by poskytlo finančné prostriedky. Musí byť ale právna záruka, že táto firma tu zostane niekoľko rokov,“ uviedla ďalej Vaľová.

Na záver zhrnula, že aktuálne 15 žien už pracuje v provizórnych priestoroch, ktoré má firma prenajaté a vízia do budúcnosti je, že mesto je schopné ísť do združenej investície a zainvestovať nejakú čiastku do výstavby novej haly v mestskom priemyselnom parku.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM