Rôzne

Najviac v histórii mesta: Toľkoto hostí sa uplynulý rok ubytovalo v Humennom

Uplynulý rok zaznamenali hotely, penzióny či iné ubytovacie zariadenia v Humennom najviac hostí v histórii mesta. Skúsite si najprv tipnúť toto číslo?

Ilustračný obrázok k článku Najviac v histórii mesta: Toľkoto hostí sa uplynulý rok ubytovalo v Humennom
Zdroj: TASR

Ubytovacie zariadenia v Humennom zaznamenali v roku 2016 spolu 34 336 hostí, čo je najviac v histórii mesta. Toto číslo predstavuje medziročný nárast takmer 17 percent, zároveň v porovnaní s rokom 2010 vzrástol počet turistov až na vyše dvojnásobok. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Tá ďalej prezradila, že najviac turistov je zo Slovenska, zo zahraničia je o naše mesto najväčší záujem medzi Čechmi, Poliakmi, Nemcami či Maďarmi.

„Som rada, že tie počty návštevníkov Humenného tak utešene rastú. Teší ma, že sme k tomu prispeli aj my, či už organizovaním rôznych kultúrnych alebo športových podujatí. Veľmi dobré ohlasy sme zaznamenali na Švejkové pivné dni, Humenskú hudobnú jar, či aj viaceré športové akcie s medzinárodnou účasťou, ktoré takisto prispeli k nárastu počtu návštevníkov mesta,“ uviedla humenská primátorka Jana Vaľová, ktorá je zároveň aj šéfkou predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Horný Zemplín a Horný Šariš. Ako doplnila, boli by radi, keby sa turisti v meste zdržali ešte dlhšie ako doteraz.

Vaľová očakáva, že počty návštevníkov, ktorí sa rozhodnú prespať v Humennom, by mohli aj ďalej rásť. Tohtoročným lákadlom pre návštevníkov mesta majú byť aj oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste, počas ktorých sa v Humennom uskutoční viacero atraktívnych podujatí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM