Tomáš Šuhajda Rôzne

Na ocenenie Krištáľové krídlo 2019 je nominovaná aj známa rodáčka z Humenného

Už v nedeľu 9. februára sa slovenská verejnosť dozvie mená laureátov 23. ročníka Krištáľového krídla.

Ilustračný obrázok k článku Na ocenenie Krištáľové krídlo 2019 je nominovaná aj známa rodáčka z Humenného
Zdroj: TASR

V desiatich kategóriách je 29 nominovaných osobností, dve osobnosti si prevezmú mimoriadnu cenu. Päťdesiat porotcov vyberalo v tajnom hlasovaní osobnosti a ich počiny roka 2019 z 320 návrhov. Tie mohla ako každý rok podávať odborná aj široká verejnosť.

„Išlo o neľahké rozhodovanie významných osobností v porotách, ktoré sú vo svojich oblastiach špičkovými odborníkmi. Vedia profesionálne zhodnotiť výsledky práce nominovaných, a preto sú všetci laureáti skutočne čistí ako krištáľ,“ poznamenal predseda Veľkej poroty Krištáľového krídla Gabriel Csollár.

Medzi nominovanými sa nachádza aj meno humenskej rodáčky Ľubici Čekovskej, úspešnej hudobnej skladateľky a klaviristky, ktorej hlavnou doménou je tvorba klasickej hudby. Je laureátkou významných ocenení u nás i v zahraničí.

„Predstavila nové CD Symfonické Vianoce, skomponovala a zaranžovala svoje vianočné piesne a koledy, ktoré vznikli v spolupráci so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Na albume sa okrem sólistov a spevákov podieľal aj Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu. Aj preto majú piesne a najmä koledy svoju nezameniteľnú esenciu,“ uvádzajú organizátori.

Ľubica Čekovská podľa ich slov v súčasnosti pripravuje komickú operu na námet románu Impresário zo Smyrny na objednávku prestížneho rakúskeho operného festivalu.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM