Tomáš Šuhajda Rôzne Správy

Koronavírusu čelia aj humenské podniky. Známy hotel sa rozhodol dočasne zavrieť brány

Na koronavírus sa ľudstvo pozerá predovšetkým ako na zdravotný problém. Už teraz je však jasné, že napácha aj obrovské škody ekonomického charakteru.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírusu čelia aj humenské podniky. Známy hotel sa rozhodol dočasne zavrieť brány
Zdroj: Dnes24.sk

Koronavírus útočí v plnej sile nielen na ľudské zdravie, ale aj na podnikateľské subjekty. Finančné straty budú rátať bary, reštaurácie, zábavné podniky, lyžiarske strediská, wellness centrá, poskytovatelia služieb, texislužby a ďalšie, pre ktoré na Slovensku platí plošný zákaz a musia byť zatvorené.

Jedným z odvetví, ktorých sa aktuálna situácia vo svete dotýka najviac, je cestovný ruch. Ako pre portál DNES 24 uviedol výkonný riaditeľ humenského Hotela Karpatia Martin Bega, znížený počet rezervácií a to zvlášť korporátnej klientely zaznamenali od konca februára. „To boli prvé príznaky zodpovedajúce prichádzajúcej situácii,“ poznamenal.

Aj keď doposiaľ nebolo vydané nariadenie k zavretiu hotelov, v Karpatii sa rozhodli uzavrieť celú svoju prevádzku. Čo rozhodlo? „Jednoznačne zodpovednosť. Ak retrospektívne analyzujete priebeh situácie s koronavírusom – COVID 19 od jeho vzniku v Číne a až po kontinuálny presun do Európy a vnímate jeho vážne dopady v jednotlivých kútoch sveta, musíte sa rozhodnúť. Pre každého rozumného človeka má život najvyššiu cenu. Preto sme sa rozhodli, že preukážeme našim hosťom ako aj zamestnancom náš vzťah ku zdraviu ako k najvyššej hodnote,“ uviedol M. Bega.

Hotel je predbežne uzavretý do konca tohto mesiaca, čo znamená, že minimálne do 30. marca zaeviduje nulové tržby. Je možné „v zdraví“ prečkať takúto krízu, navyše ak nie je jasné, ako sa situácia bude vyvíjať? „Žiadnej firme či podnikateľovi neprospieva zatvorená prevádzka. Každým dňom prichádzame o tržby, na ktorých je hotel závislý, aby mohol prosperovať. Čakajú nás veľmi náročné časy,“ priznal výkonný riaditeľ Hotela Karpatia.

Očakáva, že dopad na hotelierstvo potrvá nejaký čas ešte aj po zažehnaní pandémie? „Určite áno, pretože táto situácia negatívne vplýva na všetky oblasti života. Rozhodnutia ľudí a firiem budú závisieť od ich finančných rezerv. My vieme zaručiť neustále poskytovanie tých najlepších služieb, ktoré naši hostia očakávajú od nás. Veríme v skoré zlepšenie a tešíme sa na znovuotvorenie,“ dodal M. Bega.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Hokejisti sú doma
7
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM