Samospráva

Humenskí poslanci vybrali spomedzi seba jednu osobu: Ako jediná z nich môže urobiť toto

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom na ostatnom rokovaní okrem iného vybrali spomedzi seba osobu, ktorá jediná má takéto oprávnenie.

Ilustračný obrázok k článku Humenskí poslanci vybrali spomedzi seba jednu osobu: Ako jediná z nich môže urobiť toto
Zdroj: Dnes24.sk

Humenskí poslanci na svojom ostatnom rokovaní poverili spomedzi seba toho, kto je oprávnený zvolávať a viesť zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Humennom v konkrétnych prípadoch podľa zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.

A tou poslankyňou s takýmto oprávnením sa stala Mária Cehelská.

„Ak primátor nezvolá zasadnutie mestského zastupiteľstva najmenej raz za tri mesiace, zvolá ho zástupca primátora alebo iný poslanec poverený mestským zastupiteľstvom. Ak primátor nie je prítomný alebo odmietne viesť takto zvolané zasadnutie mestského zastupiteľstva, vedie ho ten, kto zvolal mestské zastupiteľstvo.“ uvádza sa dôvodovej správe prvý z takýchto prípadov. Ďalší sa týka ustanovujúceho zastupiteľstva, ktoré však v Humennom už prebehlo.

Ďalšie prípady súvisia so situáciou, kedy primátor stratí právo viesť zasadnutie (ak odmietne dať hlasovať o návrhu programu alebo o jeho zmene alebo ak neudelí slovo poslancovi, ktorý o to požiada) a jeho zástupca nie je prítomný alebo odmietne viesť zasadnutie mestského zastupiteľstva.

Mária Cehelská je v humenskom parlamente členkou a zároveň predsedníčkou 12-členného klubu Spájame sa pre Humenné. Je členkou Mestskej rady v Humennom a tiež predsedníčkou komisia školstva MsZ.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

V pripojenej fotogalérii môžete zhliadnuť zábery z posledného zasadnutia humenského parlamentu.

Prvé pracovné. Pozrite si foto zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Humennom
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM