Tomáš Šuhajda Samospráva

Humenskí poslanci schválili investície na budúci rok: V pláne aj školy, štadión, park či Podskalka

Vyrovnaný rozpočet mesta Humenné na rok 2014 schválilo počas svojho pondelkového zasadnutia Mestské zastupiteľstvo (MsZ). V jeho príjmovej a výdavkovej časti figuruje suma 22 229 823 eur. Poslanci tiež odklepli investičné akcie na budúci rok.

Ilustračný obrázok k článku Humenskí poslanci schválili investície na budúci rok: V pláne aj školy, štadión, park či Podskalka
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci humenského MsZ v pondelok schválili okrem vyrovnaného rozpočtu aj zoznam investičných akcií na budúci rok. Jeho obsahom sú nové projekty, ale aj investície, ktoré čakajú na dokončenie, prípadne sa začali administratívne pripravovať ešte v minulom roku.

Zaujímavosti z plánu

V pláne na rok 2014 sú napríklad rekonštrukcie základných škôl, obnova ciest, verejných priestranstiev, revitalizácia parku a podchodu na Sídlisku I, obnova pamätného cintorína a pamätníka padlých sovietskej armády, ale aj rekonštrukcia futbalového štadióna v Humennom.

Aj Podskalka

Budúcoročné investície mesta budú smerovať zároveň do Podskalky, ktorú obýva početná rómska komunita. Radnica získala dotáciu vo výške 43 000 eur z Úradu vlády SR na svojpomocnú výstavbu rodinných domov v spomínanej lokalite. Na tomto projekte by sa mala podieľať finančnými prostriedkami v sume viac ako 31 000 eur.

Na Podskalke sa ráta ešte s jedným objektom. „Dom modlitby je novostavbou v podobe jednoduchého murovaného objektu so šikmou strechou, ktorý bude slúžiť obyvateľom osady na stretávanie sa za účelom ekumenického rozjímania,“ uvádza sa v materiáloch, ktoré predložila radnica na rokovanie MsZ.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM