Veronika Hunyadiová Správy

Humenčanom došla trpezlivosť s neprispôsobivými nájomníkmi, spísali petíciu

Obyvatelia jedného z humenských bytových domov sa na skupinu nájomníkov sťažujú pravidelne. Čo na to radnica?

Ilustračný obrázok k článku Humenčanom došla trpezlivosť s neprispôsobivými nájomníkmi, spísali petíciu
Zdroj: Mesto Humenné

Obyvatelia bytového domu na Ulici SNP 33 v Humennom odovzdali mestu Petíciu za vysťahovanie neprispôsobivých nájomníkov z bytového domu. Radnica začala preverovať situáciu a prešetrila výhrady uvedené v petícii.

Ako uvádza mesto na svojej stránke, Útvar hlavného kontrolóra si vyžiadal písomné stanovisko k obsahu petície z Odboru správy majetku (bytový referát), ktorý ku každému nájomníkovi vypracoval krátku genézu. Hlavný kontrolór mesta následne 30. septembra zvolal spoločné stretnutie podávateľov petície s primátorom mesta, zástupkyňou primátora, náčelníkom Mestskej polície, právnikom mesta a zamestnancami Odboru správy majetku.

Ničenie majetku aj vyhrážky

Zástupca obyvateľov a členovia petičného výboru uviedli, že situácia v bytovom dome na Ulici SNP 33 začína byť kritická, dochádza tam pravidelne k poškodzovaniu majetku, porušovaniu nočného pokoja, dokonca pribudli aj vyhrážky týkajúce sa fyzického násilia.

Neprispôsobiví nájomníci podľa nich požívajú omamné látky, alkohol a dochádza z ich strany k napádaniu ostatných nájomníkov. Pravidelne sú na miesto privolávaní aj mestskí a štátni policajti.

Nepredĺžia im zmluvy

Zástupcovia mesta navrhli niekoľko opatrení, ktoré by mali napomôcť vyriešeniu tejto situácie. Náčelník Mestskej polície v Humennom Marián Zub požiadal prítomných zástupcov obyvateľov bytového domu, aby sa nájomníci nebáli kontaktovať hliadku mestskej polície, ale ihneď, keď sa stane incident.

„V prípade neprispôsobivých nájomníkov s nájomnou zmluvou na dobu určitú im nebude opätovne predĺžená nájomná zmluva. Situácia sa v niektorých prípadoch bude riešiť aj súdnou cestou, a to návrhom na vypratanie predmetného bytu, následne bude podaný návrh na vykonanie exekúcie," konštatoval hlavný kontrolór mesta Humenné Peter Pipák.

Ako dodal kontrolór, mesto prehodnotí možnosti urýchlenej opravy poškodených vchodových dverí a inštalácie kamerového systému do celého bytového domu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM