Tomáš Šuhajda Rôzne Správy

Humenčan sa stane novým ministrom: Tento rezort povedie Ján Mičovský

Predseda OĽaNO a budúci premiér Igor Matovič predstavil v stredu zloženie svojej vlády.

Ilustračný obrázok k článku Humenčan sa stane novým ministrom: Tento rezort povedie Ján Mičovský
Zdroj: TASR

Nový kabinet vymenuje prezidentka SR Zuzana Čaputová v sobotu 21. marca. Hlava štátu už oznámila, že akceptuje všetky navrhnuté mená.

Víťaz volieb OĽaNO okrem premiérskeho postu pre Matoviča získa sedem ministerstiev a to vrátane rezortu pôdohospodárstva, ktorý povedie Ján Mičovský.

Tento Humenčan kandidoval v ostatných parlamentných voľbách za OĽaNO z ôsmej pozície. Spomedzi všetkých kandidujúcich Humenčanov získal najviac preferenčných hlasov- 12 488.

OĽaNO ho predstavuje okrem iného ako neúnavného bojovníka proti korupcii či priekopníka prírode blízkeho hospodárenia v lesoch.

Je taktiež predstaviteľ združenia občanov prevažne v Humennom Príď a Poznaj, ktorí majú za sebou rôzne aktivity. Stoja napríklad aj za plastikou na budove pošty nachádzajúcej sa na humenskom námestí. Tá upozorňuje na skutočnosť, že inšpiráciou pre dielo Obchod na korze a teda aj pre scenár k rovnomennému filmu bol obchod s galantériou, ktorý stal práve na mieste budovy, kde dnes sídli pošta.

Bol taktiež jedným z iniciátorov zámeru osadiť pamätník Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej na južnom námestí, od tejto myšlienky však kvôli nevôli značnej časti humenskej verejnosti pred voľbami upustili.

V médiach sa v uplynulých dňoch v súvislosti s Jánom Mičovským uvažovalo ako o možnom ministrovi životného prostredia, napokon však bude stať na čele rezortu pôdohospodárstva.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Na archívnej fotke: Ján Mičovský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM