Rôzne

FOTO: Do rodinných domov v Humennom pribudnú kompostéry. Rozvoz začne už onedlho

V individuálnej bytovej výstavbe v Humennom pribudnú noví pomocníci a to záhradné kompostéry. Mesto na projekt získalo nenávratný finančný príspevok takmer 200 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Do rodinných domov v Humennom pribudnú kompostéry. Rozvoz začne už onedlho
1
Galéria
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Humenné uspelo vo výzve Ministerstva životného prostredia SR a na projekt Podpora predchádzania vzniku biologicky rozložiteľných komunálnych odpadov na území mesta Humenné získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 199 802,10 eur. Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Cieľom projektu je zvýšenie miery zhodnocovania odpadov so zameraním na ich prípravu na opätovné použitie a recykláciu a podporu predchád­zania vzniku odpadov,“ priblížila Dochánová. Čo to znamená v praxi pre obyvateľov?

Do rodinných domov v Humennom bude podľa radnice pridelených 1 490 záhradných kompostérov, a to 900 a 1 100 l­itrových, spolu s návodom na obsluhu a príručkou pre správne kompostovanie. „Rozvoz záhradných kompostérov do jednotlivých domácnosti začne od pondelka 8. apríla 2019 od 14:30 hod.,“ uviedla M. Dochánová.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Takéto záhradné kompostéry pribudnú už čoskoro do rodinných domov v Humennom
1
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM