Samospráva

Dotácie pre futbalový i nový hokejový klub: Koľko dostanú a ako ich plánujú použiť?

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom odklepli dotácie pre futbalový aj novovzniknutý hokejový klub. Pozrite si bližšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Dotácie pre futbalový i nový hokejový klub: Koľko dostanú a ako ich plánujú použiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Na tohtotýždňovom rokovaní schvaľovali mestskí poslanci v Humennom aj dotácie pre FK Humenné a novovzniknutý hokejový klub HC 19 Humenné.

„Futbalový klub FK Humenné požiadal o finančnú podporu vo výške 12 000 eur, ktoré má v pláne použiť na dofinancovanie družstiev z dôvodu zmeny organizácie jednotlivých súťaží. Predstavuje to vyššie náklady na dopravu, stravu, rozhodcov i materiálno-technické zabezpečenie,“ uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Rovnako požiadal o dotáciu a to vo výške 65 000 eur aj nový hokejový klub HC 19 Humenné. „Ten ma v pláne využiť spomínanú dotáciu najmä na nákup výstrojov pre hráčov A-mužstva,“ doplnila Dochánová.

Obe žiadosti poslanci schválili, pričom v prípade hokejového klubu bude platiť podmienka presunu materiálno-technického zabezpečenia pod správu Mesta Humenné, ak dôjde k úpadku klubu alebo jeho presunu do iného mesta.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste túto fotogalériu? V Humennom prebieha renovácia farského kostola, pozrite si fotky z miesta.

V Humennom prebieha renovácia farského kostola: Pozrite si fotky z miesta
10
Galéria
Zdroj: Farnosť Všetkých svätých

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM