Aktualizované Tomáš Šuhajda Rôzne

Máte namierené k východným susedom? Pozor, priechody sú zablokované!

Najprv zablokovaný hraničný priechod Užhorod - Vyšné Nemecké a teraz už aj Malyj Bereznyj – Ubľa. Informuje o tom colný úrad. Čo sa tam vlastne deje?

Ilustračný obrázok k článku Máte namierené k východným susedom? Pozor, priechody sú zablokované!
Zdroj: TASR

Ako informuje regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, colný hraničný priechod Užhorod – Vyšné Nemecké, osobná doprava je od 10:00 zablokovaný vodičmi na ukrajinskej strane.

„Podľa informácií ukrajinských colných orgánov, vodiči motorových vozidiel zablokovali na ukrajinskej strane osobnú dopravu pred hraničným priechodom Užhorod – Vyšné Nemecké. Z tohto dôvodu ukrajinská strana 9.3.2016 od 10:00 hod. neprijíma vybavených cestujúcich smerujúcich zo Slovenska na Ukrajinu a prepúšťa cestujúcich z Ukrajiny na Slovensko v obmedzenom režime,“ uviedla Baloghová.

Podľa ďalších slov colnej hovorkyne v záujme riešenia situácie je slovenská strana v kontakte s ukrajinskou stranou. Autobusovej dopravy sa podľa Baloghovej spomínaná blokáda nedotkla. „Všetky autobusy sú presmerované a vybavované cez pracoviská nákladnej dopravy na slovenskej aj ukrajinskej strane hraničného priechodu,“ informovala hovorkyňa.

Podľa najnovších informácií od hovorkyne colného úradu sa od 15:00 blokácia týka už aj colného hraničného priechodu Malyj Bereznyj – Ubľa na ukrajinskej strane. „Colné orgány nemajú presnú informáciu o trvaní blokácie zo strany vodičov na ukrajinskej strane. O zmene situácie budeme informovať,“ poznamenala Baloghová.

Protest ukrajinských vodičov má súvisieť s ich snahou o zmenu legislatívy. Podľa nej musia v prípade, že jazdia na autách so slovenskými evidenčnými číslami, raz za niekoľko dní opúšťať územie Ukrajiny. S touto povinnosťou dlhodobo nesúhlasia.

foto: ilustračné

zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM