Tomáš Šuhajda Rôzne

Čo možno zažiť v Humennom tento týždeň? Silné reči, divadlo aj dávku inšpirácie

Nenechajte si ujsť päť redakčných tipov na podujatia, ktorých dejiskom bude Humenné a ktoré sa uskutočnia práve tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Čo možno zažiť v Humennom tento týždeň? Silné reči, divadlo aj dávku inšpirácie
Zdroj: Dnes24.sk

Utorok a piatok: Sviňa

Kino Fajn dáva v utorok a piatok, vždy o 19:30 hod., slovenský triler Sviňa. Popis: Nezabiješ, nezosmilníš, nepokradneš. Film Sviňa bol nakrútený na základe rovnomenného knižného bestselleru spisovateľa Arpáda Soltésza. Odohráva sa vo svete vysokej politiky, mafie bielych golierov, organizovaného zločinu, obchodu s bielym mäsom a veľkých peňazí.

Streda: Prípravný zápas

V stredu odohrajú futbalisti FK Humenné ďalší zo série prípravných zápasov na jarnú časť súťaže. Na domácom ihrisku s umelou trávou privítajú Spartak Medzev. Úvodný hvizd rozhodcu zaznie o 18:00 hod.

Štvrtok: Prehliadka divadelných súborov

V koncertnej sieni Vihorlatského múzea v Humennom sa v rámci súťažnej prehliadky vo štvrtok od 8:30 hod. predstavia neprofesionálne divadelné súbory. Múzeum organizuje 29. ročník celoslovenskej postupovej súťaže a prehliadky detskej dramatickej tvorivosti a neprofesionálneho divadla dospelých Divadelná jar 2020.

Štvrtok: Silné reči

Vo štvrtok sa v History Art & Music Clube opäť raz predstaví partia stand-up komikov zo zoskupenia Silné reči. Tentoraz do Humenného zavítajú a predvedú sa Michael Szatmary, Jakub Gulík, Jakub Zitron Ťapák a Martin Hatala. Začiatok o 19:00 hod.

Piatok: Svoj príbeh rozpráva

Vihorlatská knižnica obnovuje projekt Svoj príbeh rozpráva. V minulosti boli v rámci neho predstavení Humenčania, ktorí sa presadili v rôznych sférach tvorivej činnosti. Tento rok sa zameriava na píšucich Humenčanov. Už tento piatok od 16:30 hod. sa predstaví Peter Getlík, ktorí pôsobí na Filozofickej fakulte UPJŠ v Košiciach. V 23.ročníku literárnej súťaže Poviedka 2019 patril medzi osmičku ocenených finalistov. Jeho poviedku Nelipnú posunula sedemčlenná porota do finále, pričom ocenila vyspelý jazyk a vycibrený štýl autora a tiež nelineárnosť a tajomnosť jeho príbehu. Rodený Humenčan prezradí svoje inšpirácie, obľúbené knihy i to, ako vyzerá jeho písanie v súčasnosti.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Videli ste už túto vizualizáciu? Humenská samospráva chce prestrešiť pódium pri Fotnáne lásky.

VIZUALIZÁCIA: Humenská samospráva chce prestrešiť pódium pri fontáne
1
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM