Rôzne Správy

Chodníky na nadjazde sú v katastrofálnom stave. Dočkajú sa tento rok opravy?

Akcia je zaradená v pláne opráv Slovenskej správy ciest.

Ilustračný obrázok k článku Chodníky na nadjazde sú v katastrofálnom stave. Dočkajú sa tento rok opravy?
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte v minulom roku požiadala humenská samospráva Slovenskú správu ciest o vykonanie opravy chodníkov prislúchajúcich k nadjazdu.

Informovala o tom Veronika Lattová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom s tým, že v rámci rekonštrukčných prác by sa uložil nový asfaltový kryt, obnovy by sa dočkali aj cestné obrubníky a zábradlie na mostnom objekte.

„Som pod neustálou paľbou Humenčanov, ktorí sa dožadujú opravy. Chodníky sú v zlom a už nevyhovujúcom stave. Náročný pohyb po chodníku majú nielen chodci, ale napríklad aj mamičky s kočiarmi," poznamenal k tomu primátor Miloš Meričko.

„Evidujeme rôzne rozpady na chodníku, liaty asfalt je deformovaný. Akcia je zaradená v pláne opráv. Zrealizovať to vieme už v tomto roku. Stálo by to asi 180 tisíc eur. Dáme to do poriadku," uviedol na stretnutí v Humennom Jozef Fabian, riaditeľ Slovenskej správy ciest – Investičná výstavba a správa ciest Košice. Jeho slová zreprodukoval web humenskej radnice.

V. Lattová doplnila, že kritická situácia v oblasti cestnej infraštruktúry v Humennom prekvapila aj štátneho tajomníka Ministerstva dopravy SR Jaroslava Kmeťa, podľa ktorého pri týchto chodníkoch ide o život ľudí.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM