Rôzne

Čerstvé rebríčky škôl na Slovensku: Ktoré humenské sa ocitli na najvyšších priečkach?

Svetlo sveta uzrelo najnovšie vydanie školských rebríčkov z dielne INEKA. Ako v nich dopadli humenské školy? Zamerané na tie najúspešnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Čerstvé rebríčky škôl na Slovensku: Ktoré humenské sa ocitli na najvyšších priečkach?
Zdroj: Dnes24.sk

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. „Doplnili sme aktuálne údaje o výsledkoch žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na ZŠ a tiež výsledky absolventov SŠ v externej časti maturitných skúšok,“ uviedlo INEKO.

Po aktualizácii rebríčkov INEKA sa na celoslovenskej úrovni medzi ZŠ opäť najlepšie umiestnila Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. Medzi SOŠ obhájila prvé miesto Obchodná akadémia v Trnave (Kukučínova 2). Pri gymnáziách je na prvom mieste Gymnázium Jura Hronca (Novohradská) v Bratislave.

A teraz sa už pozrime na humenské školy. Tie najúspešnejšie v rebríčkoch I­NEKA.

V rámci základných škôl sa umiestnila najvyššie ZŠ Dargovských hrdinov, ktorej patrí 8. miesto v rámci Prešovského kraja. Na 11. priečke sa v tomto rebríčku nachádza ZŠ J. Švermu a na 21. ZŠ Hrnčiarska.

Čo sa týka stredných odborných škôl a humenských zástupcov, najvyššie sa umiestnila Obchodná akadémia, ktorej v rámci kraja patrí 2. priečka (20. v celoslo­venskom rebríčku). 23. priečka patrí SOŠ technickej a na 29. mieste sa umiestnila Stredná zdravotnícka škola.

V kategórii gymnázií sa v rebríčku v rámci Prešovského kraja umiestnilo najvyššie Gymnázium arm. gen. L. Svobodu a to na 10. mieste, na 22. priečke sa umiestnilo Gymnázium sv. Jána Zlatoústeho a na 27. mieste sa nachádza Cirkevná spojená škola – Gymnázium sv. Cyrila a Metoda.

INEKO upozorňuje, že zverejnené rebríčky škôl komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Výsledky vstupujúce do rebríčkov nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Šírava a Vinianske jazero pod bielou perinou.

Šírava a Vinianske jazero pod bielou perinou
16
Galéria
Zdroj: Radoslav Paukov

Hl. foto: archívna, Obchodná akadémia v Humennom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM