Samospráva

Už onedlho. Humenné čaká voľba nového hlavného kontrolóra mesta

Prihlášky je možné doručiť najneskôr do 28. januára 2020.

Ilustračný obrázok k článku Už onedlho. Humenné čaká voľba nového hlavného kontrolóra mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo (MsZ) vyhlásilo na svojom ostatnom zasadnutí voľbu nového hlavného kontrolóra mesta, ktorá sa bude konať 12. februára 2020.

Nový hlavný kontrolór bude zvolený na základe hlasovania poslancov MsZ a jeho pracovný pomer začne plynúť od 28. marca 2020 so 100% pracovným úväzkom. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Termín ukončenia doručenia prihlášok bude 28. januára 2020 do 15:30 hod. Na otváranie obálok a vyhodnotenie prihlášok kandidátov na túto funkciu, bude zriadená komisia,“ uviedla Dochánová.

Aktuálne zastáva funkciu hlavnej kontrolórky mesta Jana Čandová. V roku 2014 bola opätovne zvolená na ďalšie funkčné obdobie do roku 2020. O funkciu malo záujem vtedy 7 kandidátov, pričom J. Čandovej sa v rámci tajnej voľby mestských poslancov podarilo uspieť už v 1. kole, keď získala 13 z celkového počtu 24 odovzdaných hlasov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Spoznávate ho? Nenechajte si ujsť archívne fotky humenského námestia.

Spoznávate ho? Prinášame vám archívne fotky humenského námestia
10
Galéria
Zdroj: Dejiny Humenného, Fedič a kol.

Hl. foto: archív, vpravo Jana Čandová, kontrolórka mesta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM