Rôzne

Budeme sa uchádzať o dotáciu na vypracovanie projektu. Humenné chce cyklochodník ponad Laborec

Premostenie Laborca je opäť o niečo aktuálnejšou témou. Humenné sa bude uchádzať o dotáciu na vypracovanie projektovej dokumentácie s vybudovaním cyklochodníka.

Ilustračný obrázok k článku Budeme sa uchádzať o dotáciu na vypracovanie projektu. Humenné chce cyklochodník ponad Laborec
Zdroj: Dnes24.sk

Humenskí poslanci odklepli predloženie žiadosti o poskytnutie dotácie na Vypracovanie projektovej dokumentácie na výstavbu cyklistickej komunikácie v meste Humenné a tiež spolufinancovanie vo výške 2 500 eur.

Ministerstvo dopravy a výstavby SR totiž v zmysle zákona o poskytovaní dotácií na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí na rok 2019.

Cieľom tejto výzvy je podpora vypracovania projektových dokumentácií, na základe ktorých sa budú realizovať projekty výstavby, zmeny stavby, stavebné úpravy alebo rekonštrukcie cyklistickej komunikácie, ktoré svojim charakterom podporia zníženie podielu motorovej dopravy na celkovej kapacite prepravy.

Zapojí sa teda do nej aj Mesto Humenné, pričom predmetom projektovej dokumentácie má byť vybudovanie cyklotrasy, ktorá premostení rieku Laborec s dvomi jazdnými pruhmi pre cyklistov o celkovej šírke 3,0 metrov, dĺžke 95 metrov a výšky medzi dnom a brehom rieky Laborec v uvedenom mieste zhruba 6 metrov. Vyplýva to z dôvodovej správy, ktorú mali pred sebou mestskí poslanci pri svojom tohtotýždňovom rokovaní.

Súčasťou projektovej dokumentácie má byť tiež napojenie cyklochodníka na Jasenovskú ulicu v dĺžke 100 metrov a šírke 3 metre, napojenie cyklochodníka na spevnenú plochu pri Nákupnom centre v dĺžke 25 metrov a šírke 3 metre a tiež oddychová spevnená plocha so stojanom a lavičkami – zhruba 20 m².

„Od žiadateľa sa vyžaduje spolufinancovanie výdavkov na vypracovanie projektovej dokumentácie z vlastných alebo iných zdrojov najmenej vo výške 5 %,“ uvádza sa ešte v dôvodovej správe.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste túto galériu? Fotky zo 70. rokov, v hlavnej úlohe Humenné.

Nenechajte si ich ujsť: Fotky zo 70. rokov, v hlavnej úlohe Humenné
8
Galéria
Zdroj: Okresný úrad Humenné

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM