Rôzne

30. výročie Nežnej revolúcie: V Humennom sa uskutoční slávnostné verejné zhromaždenie

V tomto roku si pripomíname 30. výročie Nežnej revolúcie a takýto program je v tejto súvislosti pripravený na Námestí slobody v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku 30. výročie Nežnej revolúcie: V Humennom sa uskutoční slávnostné verejné zhromaždenie
Zdroj: Dnes24.sk

„Sloboda a nezávislosť – hodnoty, ktoré precítime, až keď ich stratíme. Nie všetko, čo sa udialo od novembra 1989 je dobré, no to podstatné dobré je – sme slobodnou a úspešnou krajinou. Hovorme o tom spolu na slávnostnom zhromaždení a v diskusii vo výstavnej sieni MsKS.“

Týmito slovami pozýva Mesto Humenné a Mestské kultúrne stredisko na pripomenutie si 30. výročia Nežnej revolúcie v piatok 15. novembra o 15:00 hod. pred Domom kultúry a vo výstavnej sieni MsKS.

Účinkovať počas tohto slávnostného zhromaždenia bude Spevácky zbor mesta Humenné.

„Môžete si doniesť sviečky, spomienky i postrehy,“ dopĺňa humenská radnica.

Info najmä pre tých neskôr narodených: Čo sa stalo v novembri 1989? 17. novembra sa v Prahe pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva konala veľká demonštrácia študentov vysokých škôl, ktorej násilné potlačenie odštartovalo prelomové politické zmeny v krajine, čo malo za následok pád socializmu…

Hlavnými centrami Nežnej revolúcie boli pochopiteľne Praha a Bratislava, avšak ľudia vychádzali do ulíc aj v ďalších mestách. Nevynímajúc ani Humenné.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Bylinkovú záhradu na ZŠ Kudlovská prebudovali na ekoučebňu.

FOTO: Bylinkovú záhradu na ZŠ Kudlovská prebudovali na ekoučebňu
5
Galéria
Zdroj: ZŠ Kudlovská

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM