Hádzaná

Odohrali prvý zápas po viac ako 4 mesiacoch: Hádzanári Tatrana zdolali poľský klub

V stretnutí hranom na 3x20 minút dostalo príležitosť 14 hráčov a s výnimkou dvojice brankárov sa dokázali gólovo presadiť všetci hráči v poli.

Ilustračný obrázok k článku Odohrali prvý zápas po viac ako 4 mesiacoch: Hádzanári Tatrana zdolali poľský klub
Zdroj: Viktor Zamborský

V prvom prípravnom zápase pred novou sezónou Tatran zdolal tím Energa MKS Kalisz 33:25.

Najviac presných zásahov zaznamenal Nino Grzentič, ktorý strelil šesť gólov. Najbližší prípravný zápas odohrajú zverenci trénera Slavka Golužu v utorok 11. augusta proti ďalšiemu poľskému tímu z Tarnowa.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Nebolo to ľahké, keďže posledný zápas sme hrali 11. marca. Ale počas zápasu som videl veľmi veľa pozitívnych situácií. Mali sme dobré protiútoky, hoci sme sa na nich v tréningu zatiaľ nezameriavali. Hrali sme v tempe, boli tam samozrejme aj chyby, ale to je pochopiteľné, keďže tvrdo trénujeme a nohy a ruky sú ešte ťažké. Je tu priestor na zlepšenie, ale myslím si, že sme hrali dobre a som s prvým zápasom spokojný,“ uviedol lodivod zelenobielych pre klubový web.

Oliver Rábek, ľavá spojka Tatrana: „Zápas to bol dobrý. Chlapci sa poriadne rozbehli. Ja som odohral prvých 20 minút. Jasné, boli tam možno nejaké chyby, najmä v obrane, či jedna zbytočná strela v útoku. Ale behalo sa, čo bol hlavný cieľ a taktika, hrať rýchle protiútoky a rýchle stredy, stále to ťahať s rýchlym návratom do obrany. Myslím si, že sa to zvládlo počas celého zápasu. Na prvý duel to teda bolo celkom dobré.“

Pedro Pacecho, stredná spojka Tatrana: „Bol to kvalitný zápas, tím hral dobre. Robili sme všetko, čo sme si nacvičovali na tréningoch. Držali sme dobrý rytmus a už sa tešíme na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú.“

Tatran Prešov – Energa MKS Kalisz (Poľ.) 33:25 (12:6, 23:18), hralo sa na 3×20 minút)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Vaško – Rábek 5/1, Jaballah 3, Linhares 3, Rečičár 1, Pacecho 5, Hozman 1, Hernandez 3/1, Santos 1, Michalka 2, Grzentič 6, Fech 1, Carapkin 2.
  • Najviac gólov súpera: Kamyszek 5, Goralski 4
  • 7-metrové hody: 3/2 – 3/2
  • vylúčenia: 1:2.

V obrazoch si pozrite aj fotozábery z predmetného prípravného zápasu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.**

Obrazom: Hádzanári Prešova po dlhom čase odohrali prípravný zápas
4
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM