Hádzaná

Je najskúsenejší hráč: Tatran Prešov predĺžil zmluvu s Oliverom Rábekom do júna 2023

Hádzanársky klub Tatran Prešov sa dohodol na predĺžení zmluvy s reprezentačnou spojkou Oliverom Rábekom. Ide o najskúsenejšieho hráča v tíme.

Ilustračný obrázok k článku Je najskúsenejší hráč: Tatran Prešov predĺžil zmluvu s Oliverom Rábekom do júna 2023
Zdroj: Viktor Zamborský

Z kuchyne hádzanárskekho Tatrana Prešov prišla dobrá správa, kontrakt podpísal Oliver Rábek. Platiť bude až do 30. júna 2023.

Zahraničie nechcel

„Mal som viacero zahraničných ponúk, ale nereagoval som na žiadnu, čakal som, ako sa dohodnem s majiteľom Tatrana. Po dohode sme zmluvu predĺžili a potom sa už uvidí, čo a ako bude ďalej. Keby sme sa aj nedohodli, podali by sme si ruky a nebol by žiaden problém s tým, že by som išiel do zahraničia, ale to som už veľmi nechcel,“ uviedol Rábek pre web úradujúceho majstra.

Tridsaťdvaročný Rábek je odchovanec HC Štart Nové Zámky. Do Prešova prišiel pred sezónou 2012/2013, keď podpísal šesťročnú zmluvu. Tú následne predĺžil a v súčasti má kontrakt platný už celkovo na jedenásť rokov.

Je najskúsenejší

„Som rád, že sa jeden z najlepších hádzanárov na Slovensku v poslednom desaťročí rozhodol predĺžiť svoju zmluvu s Tatranom až do roku 2023. Oliver má svetové parametre – útočí, bráni a dáva góly z veľkej vzdialenosti. Verím, že v budúcnosti v drese Tatrana napokon aj zavŕši svoju kariéru,“ povedal majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar. Rábek je momentálne najskúsenejší člen kádra trénera Slavka Golužu.

Ako hráč Prešova Rábek zabojuje aj o účasť v drese Slovenska na domácom európskom šampionáte v roku 2022: „Pre mňa je, čo sa týka reprezentácie, základ odohrať tieto majstrovstvá Európy, po ktorých zvažujem ukončenie reprezentačnej kariéry. Veď kde inde ako pred domácim publikom na takomto šampionáte by to v 34 rokoch bolo najlepšie. Potom by som sa už sústredil hlavne na rodinu a vzťahy k Tatranu Prešov.“

A v obrazoch si pozrite aj relax hádzanárov na Delni v Prešove.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Prešovskí hádzanári sa vybláznili v bazénoch na Delni
8
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM