Rôzne

OBRAZOM: Predstaničný priestor v Prešove mení svoj vzhľad. TOTO info je ale dobré vedieť!

Ako je známe, predstaničný priestor v Prešove prechádza obnovou. Prinášame vám fotografie priamo z miesta. No dobré je ale vedieť i toto info...

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Predstaničný priestor v Prešove mení svoj vzhľad. TOTO info je ale dobré vedieť!
16
Galéria

Cestujúci, zbystrite. Dobré je vedieť, že od stredy (24. 7.) je uzavretá časť predstaničného priestoru v Prešove. Udialo sa tak pre spomínané rekonštrukčné prá­ce.

Ako uviedla tlačová referentka prešovského mestského úradu Lenka Šitárová, ide o bezbariérový vstup do podchodu vedľa zastávky Železničná stanica, smer Sídlisko Sekčov.

„Cestujúci z centra mesta, ktorí vystúpia na zastávke Železničná stanica a budú prechádzať na železničnú stanicu, sa dostanú do podchodu z opačnej strany. Južný výstup z podchodu je aktuálne obnovený, preto si cestujúci budú môcť vyskúšať už aj nové eskalátory, prípadne výťah určený najmä pre občanov s invalidným vozíkom či pre rodičov s detským kočíkom,“ uviedla Šitárová s tým, že opatrenie potrvá do konca tohto týždňa.

Radnica uviedla, že práce na prvej etape rekonštrukcie predstaničného priestoru prebiehajú podľa časového harmonogramu a postupne dostáva modernejší vzhľad. „Boli odstránené staré stĺpy trolejového vedenia, graffiti, vyčistili sa kanály, pribudol moderný kamerový systém, nové automaty na cestovné lístky a krajšie sú aj samotné nástupné plochy,“ povedala Šitárová.

„Jediné, čo cestujúcim nateraz môže pokaziť celkový dojem, je časť podchodu, ktorá aj po viacerých opravách zateká. Je to spôsobené vrchnou časťou vozovky nad podchodom. Avšak, hneď ako budú dokončené všetky úpravy na povrchu, sa pristúpi aj k riešeniu tohto problému,“ uviedla Šitárová.

Od pondelka (29. 7.) budú podľa Šitárovej spustené do prevádzky vynovené zastávky MHD v oboch smeroch.

A v priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z rekonštruovaného predstaničného priestoru.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Predstaničný priestor v Prešove sa mení k lepšiemu: Sledujte FOTKY z miesta
16
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM