Ľubomír Hudačko Správy

O pár dní je to tu: Otvoria križovatku pri ZVL, už teraz opäť platí dôležitý zákaz

Roky rokúce na to Prešovčania čakajú a o pár dní je to tu. Križovatku pri ZVL onedlho konečne otvoria a už teraz platí aj dôležitý zákaz pre nákladiaky.

Ilustračný obrázok k článku O pár dní je to tu: Otvoria križovatku pri ZVL, už teraz opäť platí dôležitý zákaz
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Moment, na ktorý čakajú mnohí vodiči nielen z Prešova sa blíži. Roky rokúce trvajúce prosby o aspoň čiastočné zlepšenie dopravnej situácie v našom meste sa premenia v realitu.

Aspoň kruháč

Kruhový objazd s nadjazdom pri ZVL mal byť hotový pôvodne už v októbri 2015, po prebratí prác inou firmou sa potom datoval marec 2017. Napriek tomu si vodiči ešte musia na oficiálne otvorenie počkať, aj keď už len pár dní. V sobotu 15. júla dôjde na oficiálne otvorenie tohto objektu a dobrou správou je, že už niekoľko dní plne funguje aspoň kruhový objazd.

„Stavba ako celok sa stále dokončuje. Už sa však dá dostať v smere od železničnej stanice na Šváby, od Košíc sa už dá odbočiť na Hanisku, čo mnohým vodičom iste zlepšilo jazdu v tomto úseku. Prosíme o trpezlivosť, Slovenská správa ciest určite prináša riešenie, ktoré zlepší dopravu v tejto časti mesta Prešov,“ informoval tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Zakázaný výjazd zo sídliska Šváby na Košice už teda neplatí. Aj cestujúci MHD už môžu nastupovať na druhú zastávku Košická, ktorá je na znamenie. Čo však s kamiónmi, ktoré neustále pendlujú smerom na Čierny most?

Zákaz pre nákladiaky

„Táto doprava sa v tomto úseku úplne vylúčiť v súčasnosti nedá. Určite sa však na spomínanej križovatke bude riešiť zmena časovania svetelnej signalizácie,“ dodal Grejták. Dobrá správa pre obyvateľov najmladšieho prešovského sídliska Šváby však je, že zákaz pre nákladiaky týmto smerom je už opäť v platnosti. Kamióny preto už tadeto nesmú jazdiť. Doposiaľ bol kvôli stavbe tento zákaz dočasne zrušený.

Otvorenie kruháča si pochvaľuje aj poslanec za VMČ č. 5 (Šváby, Solivar a Soľná Baňa) Miroslav Benko. „Križovatka ulíc Švábska, Košická a Petrovanská je už prejazdná. Nákladné autá už majú cez sídlisko Šváby prejazd zakázaný. To, že Košičania do Popradu už nepôjdu okolo železničnej stanice, určite to doprave v Prešove pomôže. Chcem sa všetkým poďakovať za trpezlivosť pri rekonštrukcii náročnej križovatky, ale dôležitý je teraz pozitívny výsledok, ktorý určite čakal každý z nás,“ uviedol.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Vodiči na kruhovom objazde: Už po ňom jazdia, opäť platí aj zákaz pre nákladiaky
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM