Ľubomír Hudačko Kultúra

Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Prešove stoja za pozornosť

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Prešove zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Prešove stoja za pozornosť
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Pavol Hammel – Z pekla šťastie Tour 2016

5. apríla 19:00 – 21:00 v Kine Scala

Jarné koncertné pódia po celom Slovensku budú patriť jednej z najvýznamnejších osobností slovenskej populárnej hudby Pavlovi Hammelovi. Koncom minulého roka vydal pod názvom Z pekla šťastie svoj už v poradí 37 album a k viac ako tisícke doteraz odohraných koncertov pridá tento rok tridsiatku ďalších.

Febiofest

5. apríla 18:00 – 21:00 Kino Scala/Staré časy

23. Medzinárodný festival filmových klubov Febiofest mieri aj do Prešova. 5.-7.4. budete môcť vďaka Kinu Pocity vidieť v kaviarni Staré časy 6 výnimočných filmov.

Ťapákovci

6. apríla 19:00 – 20:30 v DAD

Humorná, ale aj vážna komédia s dedinskou tematikou a všadeplatnou myšlienkou so skvelými hereckými výkonmi. V tomto prostredí sme svedkami milej, komickej naivity, ako aj neočakávane sviežej životnej múdrosti ľudí.

Honza Nedvěd – Návrat

8. apríla 19:00 – 21:30 v Kine Scala

Honza Nedvěd sa po takmer dvojročnej prestávke vracia na pódium. Najznámejšieho českého folkového a trampského pesničkára určite netreba predstavovať, veď jeho piesne sa učia aj deti v školách z čítaniek. Tento rok oslávi Honza 50 rokov na pódiu.

Objavovanie Prešova

9. apríla 10:00 – 12:00 pri Mestskom informačnom centre

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma:Prešovské ulice včera a dnes.

Halmi fest

9. apríla 18:00 – 20:00 vo Wave Club

Priaznivci outdoorových aktivít, dobrodružných dokumentov, expedičných výprav a veľkých výziev, pripravte sa na dávku kvalitnej filmovej produkcie. Večer outdoorových filmov z dielne HalmiSpace, prvý krát v Prešove.

Moskva – Petušky

9. apríla 19:00 – 21:00 v DAD

Komédia, javisková metafora delíria našej skutočnosti a bezvýchodiskovosti života človeka. Drsne vtipná a poeticky dojímavá dramatizácia najznámejšieho diela novodobej ruskej literatúry. Ako sa Venediktovi Jerofejevovi podarilo prekročiť prah päťdesiatky? A ako sa mu podarilo vytvoriť pomerne obsiahle a k tomu ešte aj výsostne originálne dielo?

Šarišský pohár – 44. ročník

10. apríla od 10.00 v PKO

Celoslovenská súťaž v spoločenských tancoch. Program trvá od 10.00 do 21.00.

Škaredé kačiatko

10. apríla 16:00 – 17:00 v Babadle na Solivare 1462/80

Kde je skutočný domov a kde je ukrytá naozajstná krása? Odpoveď možno nájde pani Hortenzia Swanová, ktorá na ceste z dovolenky, tak trošku zablúdila. Príhody Andersenovho škaredého káčatka, sa nám pred očami liahnu v novej podobe, ale s tým istým príbehom ako ho stáročia poznáme.

Jana z Arku

10. apríla 16:00 – 18:40 v DJZ

Pod stromom víl zjavil sa anjel a potvrdil dávne proroctvo: „Z náruče stromov zahalené závojom hmly vyjde vojsko, na čele ktorého bude stáť panna. Tá panna bude odomykať brány miest, od ktorých Francúzsko stratilo kľúče, až kým neodomkne bránu Remeša a nevloží korunu do rúk kráľa.“

Polepetko

10. apríla 16:00 – 17:30 v DAD

Známa hudobná rozprávka Petra Stoličného Polepetko s textami piesní Jána Štrassera a hudbou Igora Bázlika v podaní mladšej generácie súboru DAD v réžii Vladimíra Sadílka prináša zábavu a humor vyplývajúci predovšetkým z vtipných situácií, do ktorých sa dostáva hlavný hrdina rozprávky popletko Polepetko, čo popletie všetko.

Môže vás zaujímať:

Zažite apríl v Prešove naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Pavol (32) píše parádne príbehy v šarištine: Pripovitka pre chlopoch, akú ste ešte nečítali!

Turné Katky Knechtovej s kapelou je pôsobivá šou: Počas koncertu v Prešove však uvažovala nad výmenou gitaristov!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM