Ľubomír Hudačko Kultúra

Nuda nehrozí, takto s ňou hravo zatočíte: 8 tipov, kde sa oplatí stráviť voľné dni v Prešove

Ešte stále nemáte plány na voľné dni? Nemusíte ich presedieť doma a už vôbec cestovať ďaleko. V Prešove sa dočkáme akcií, ktoré sú na relax ako ušité.

Ilustračný obrázok k článku Nuda nehrozí, takto s ňou hravo zatočíte: 8 tipov, kde sa oplatí stráviť voľné dni v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Premeny zeme

do 28.2.2016 v Ša­rišskej galérii

Výstava keramiky zo zbierok Novohradského múzea a galérie v Lučenci. Prezentuje výber diel účastníkov keramického sympózia od počiatočných ročníkov až po súčasnosť a predstavuje rôzne trendy a širokú škálu umeleckých prístupov. Autori často kombinujú vlastnú tvorbu s prvkami priemyselnej výroby závodu, v ktorom tvorili, alebo ich prostredie inšpirovalo.

Kempa 4 Sport cup 2016

7. januára od 16.30 v Športovej hale PU

Jubilejný 10. ročník medzinárodného hádzanárskeho turnaja mládeže – Kempa 4 Sport cup 2016 vrcholí už práve dnes. Slávnostné dekorovanie víťazov a ukončenie turnaja prebehne vo štvrtok 7. januára športovej hale Prešovskej univerzity od 16.30 hod.

Mytológia a hviezdna obloha

7. januára od 18.00 v Planetáriu

Súboje mýtických hrdinov, verná láska aj nenávisť. To všetko sa odohráva v pútavých mýtoch o súhvezdiach pod umelou hviezdnou oblohou planetária.

Dirty Disco Rockers

8. januára od 21.00 vo Wave klube

Energická kapela spája elektronickú a živú hudbu. Ich tvorba je ovplyvnená žánrami ako drum&bass, funk, post-rock či electro. Na afterparty vás čaká PLachta & Sabiani, teda groove-alternative-electro.

Rave culture

8. januára od 21.00 v Pumpa music club

Zabaviť sa môžete prísť aj do prešovskej Pumpy, kde priestor ožije vďaka Rave culture. Tešiť sa môžete na drum and bass DJ HoFFmana, a takisto vás zabavia aj Fliper, Acid, Trovix, Tripologic a Carter.

Objavovanie Prešova

9. januára o 10.00, alebo 10. januára o 14.00 pred MIC na Hlavnej

Tentoraz vás čaká téma Prešovská hradná cesta. Spoznávať hrady, ktoré obklopujú naše starobylé mesto sa však bude virtuálne, v teple prednáškovej miestnosti, ktorá umožní ocitnúť sa postupne na šiestich hradoch, tvoriacich túto cestu. A to na hrade Šarišskom, Kapušianskom, Zbojníckom (Soľnohrade), ale aj hradoch Šebeš, Lipovec a Obišovce. Ich príbehy priblíži hradný nadšenec a naslovovzatý odborník Martin Sárossy.

X. Prešovská zberateľská burza

10. januára o 9.00 v PKO

Milovníci výmien zberateľských artefaktov si opäť prídu doplniť svoje zásoby. Chystá sa ďalšia burza mincí, bankoviek, medailí, známok, odznakov, pohľadníc, kníh, tel. kariet, bižutérie, hračiek, modelov, áut, železníc, lietadiel, pivných etikiet, CD, platní, DVD či videopásov.

Mikro vlnka

10. januára od 15.00 vo Wave klube

Pre vaše ratolesti je pripravené 6. súťažné kolo detského kvízu. Avizovaná téma je tentoraz Dánsko. Oddýchnite si pri pravidelnom detskom balíku zábavy na konci prvého týždňa v roku 2016.

Môže vás zaujímať:

Len začnete čítať a na mnohých hneď doľahne nostalgia: 5 spôsobov, ako kedysi vedeli tráviť čas deti v Prešove

Toto nikto iný nepochopí: 5 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Prešovčana na sto honov :)

Prešovský rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM