Kultúra

Nový týždeň v Prešove? Ponúka viaceré zaujímavé podujatia

Ďalší januárový týždeň sa už začal a vy počas neho môžete zažiť aj rôzne zaujímavé podujatia v Prešove. Pozrite si náš výber.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Prešove? Ponúka viaceré zaujímavé podujatia
Foto: Ľubomír Hudačko

Saturnin

14. januára 18:30 v DJZ

Divadelná komédia Saturnin vznikla v roku 2006 ako dramatizácia populárneho rovnomenného Jirotkovho románu. Rozpráva príbeh sluhu, ktorý sa stáva pánom svojho pána. V živote mladého muža dobrého postavenia a nesmelých spôsobov tým spôsobuje nejedno zemetrasenie. Čaká vás hra plná inteligentného humoru v prvorepublikovej atmosfére s prvorepubli­kovými hitmi.

Projekt 100: Tiesňové volanie

15. januára 19:30 vo Wave

Asger Holm, bývalý policajt, ktorému bola pridelená služba na tiesňovej linke, odpovie na volanie od unesenej ženy. Keď je hovor náhle prerušený, začína po žene a jej únoscovi pátrať.

Sľuby

16. januára 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Uvedením Tajovského Sľubov sa DAD snaží nadviazať na dramaturgickú líniu objavného inscenovania slovenských klasických diel v rusínskom kultúrnom kontexte v režijnom naštudovaní Matúša Oľhu. V minulosti šlo o adaptáciu poviedky Martina Kukučína Neprebudený (1996), či dodnes hranú Šulajovu dramatizáciu Timraviných Ťapákovcov (2010).

Jazz a klasická hudba

17. januára 18:00 v Čukoláde

Koncert AMC Tria spojený s prednáškou Jazz a klasická (vážna) hudba. Prierez obdobiami vývoja jazzovej hudby a jej prienikov do hudby vážnej a naopak, prieniky vážnej hudby do jazzu.

Moral Insanity

17. januára 19:00 vo Viole

V novootvorenej divadelnej sále vedľa kaviarne. Prešovské Národné Divadlo – autorská herecká monodráma Petra Brajerčíka, ktorá skúma konšpiračné teórie, antisemitské a rasistické predstavy vychádzajúce z nepriaznivej ekonomickej a spoločenskej situácie a ich odraz v médiách a politike.

Večer najlepších filmov a reklám

17. januára 19.00 v Chris­tianii

Už je jasné, že rok 2018 priniesol mimoriadne diela v oblasti svetovej kinematografie, televíznej produkcie a reklamy. Počas filmového večera sa predstaví len to najlepšie z moderného vnímania audiovizuálneho umenia.

Reprezentačný ples Prešovskej univerzity

18. januára 19.00 v NKP Solivar

Reprezentačný ples Prešovskej univerzity v Prešove je každoročne zárukou elegancie, kvalitnej hudby, dobrého jedla a krásnych rób.

Martinko Klingáčik

19. januára 16:00 vo Viole

Divadlo Portál, predstavenie pre rodičov s deťmi.

Eugen Onegin

20. januára 18:30 v Divadle Jonáša Záborského

Najznámejší ľúbostný román vo veršoch, v ktorom si láska nevie nájsť miesto. Príbeh o mladosti, túžbach a snoch, ale aj o ľahostajnosti a arogancii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Nedávno sa v Prešove konala Cyklométa. Fotografie z tohto podujatia si pozrite v priloženej galérii.

Cyklométa mala úspech aj na snehu: V Prešove sa stretli jej desiatky priaznivcov
13
Galéria
Zdroj: Daniel Goliaš

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM