Ľubomír Hudačko Kultúra Kultúra

Nový týždeň prináša do Prešova lákavé akcie: 10 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A v Prešove tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň prináša do Prešova lákavé akcie: 10 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami
Zdroj: TASR

Hostina dravcov

24. novembra od 18.30 na Malej scéne v DJZ

Píše sa rok 1942 a mladá parížska dvojica chystá oslavu narodenín pre pár dobrých priateľov. Stačí však jeden incident, pri ktorom zomierajú nemeckí vojaci a gestapo žiada dve francúzske hlavy za dve nemecké. Kto z nich pôjde? Hostina dravcov, to je dobre rozohraná partia o absurdnosti voj­ny.

Vianočné trhy 2015

25. novembra od 9.00 na Hlavnej ulici

V Prešove sa začínajú Vianočné trhy a trvať budú do 23.12, pričom v prípade občerstvovacích stánkov až do 8.1.2016. Každý deň teda počas trhov v čase od 09:00 do 19:00 a občerstvovacie do 22:00, bude svoje tovary a služby ponúkať vyše 100 stánkarov v krásnych drevených stánkoch v jednom štýle. Stánky, ktoré aj tento rok ponúknu množstvo sortimentu, budú umiestnené pozdĺž Hlavnej ulice, vrátane ulice Floriánova po Baštovu.

Svet očami turistov

25. novembra od 17.00 na Mestskom úrade

Ide už o XXI. ročník propagačných večerov s názvom Svet očami prešovských turistov. Zaujímavé rozprávania, cestovateľské fotografie i vlastné skúsenosti z ďalekých krajín odznejú počas štyroch stretnutí v priestoroch zasadačky Mestského úradu v Prešove. Témou bude tentoraz Peru, Bolívia a Chile.

Okresný špitál alebo plukovníková žena

25. novembra od 19.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Christo Bojčev. Hra významného súčasného bulharského autora Christa Bojčeva Okresný špitál mapuje spoločenské pomery na vzorke ľudí nachádzajúcich sa v nemocnici. Scény zo šťastného života bláznov na psychiatrii.

Arie Antiche – komorný koncert

25. novembra od 19.00 v PKO

V rámci Prešovskej hudobnej jesene sú pre vás pripravené Árie z obdobia baroka 17. 18. storočia. Účinkujú Igor Kucer – tenor, Cassovia Baroque Trio – Jozef Bikár – barokové husle, Róbert Kováč – barokové violončelo a Pavol Farkas – čembalo. Vstupné: 5 eur a 3 eurá študenti a dôchodcovia.

Filmové štvrtky v Lanovom centre

26. novembra od 19.00

Bývalý freeridový lyžiar Marián Ligda, ktorý zostal po úraze chrbtice na vozíku, je momentálne svetovou špičkou v SitSkiingu. Film Le Tour je o jeho 3 týždňovom prechode na handbiku naprieč Európou.

Peter Bič Project: Just a Tour 2015

26. novembra o 20.00 v Kine Scala

Kapela Peter Bič project sa predstaví so svojím repertoárom v prešovskom Kine Scala. Do zoznamu hostí si pozvali rapera Kaliho či Petra Cmorika. Fanúšikovia sa dočkajú tradičných hitov a prídu si aj na nečakané úpravy skladieb.

Prohibition night

27. novembra od 21.00 v DrinkIn bare

V obľúbenom DrinkIn bare si budete môcť užiť hudbu, ktorú si na starosť zoberie charizmatický DJ roZOberto. Ten ponúktne svoje electro swing sety. Akcia poteší aj tým, že je bez vstupného.

Pavlovič Cup

28. novembra od 9.00 v športovej hale na Baštovej

V ŠH na Baštovej ulici sa koná ďalší ročník mládežníckeho turnaja futbalových mužstiev, Pavlovič Cup. Po finálovom zápase privíta tohto turnaja vás ešte čkaá aj duel medzi futsalistami FK Prešov futsal a 1.SLF Makroteam Žilinu. Privíta ju na svojej palubovke.

Deep Purple Oravia revival band

28. novembra od 21.00 v Eden Cafe

Aj v Prešove zahrá Oravia. Deep Purple uvidíte v klube Eden Cafe na plný plyn. Za vstupné 2,50 eur si vychutnáte tie najlepšie hity od obľúbenej kapely. Na dlhý zimný včer máločo môže padnúť vhod.

Môže vás zaujímať:

Prvé INFO o vianočných trhoch v Prešove: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

V Prešove sa na adventné obdobie pripravujú novinky: Tešte sa aj na beh v čertovských rožkoch!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM