Ľubomír Hudačko Kultúra

Nový týždeň je tu: Viete o týchto akciách v Prešove? Radíme zažiť!

Nový týždeň je pred nami, nájdite si aj čas na oddych na zaujímavých akciách v Prešove. Tieto naša redakcia odporúča zažiť...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu: Viete o týchto akciách v Prešove? Radíme zažiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Randezvous s operetou II

7. novembra 19:00 – 21:00 v PKO

Zábavne ladený operetno – muzikálový koncert operetného bonvivána a dlhoročného sólistu Opery SND Ivana Ožváta.

Plavecká štafeta 2017

8. novembra od 8.00 do 20.00 pri ZŠ Mirka Nešpora

V Prešove sa štafeta uskutoční tradične v dvoch etapách – prvá bude v školskom bazéne Sťuka pri ZŠ Mirka Nešpora, druhá 28.11.2017 v škol­skom bazéne Delfín pri ZŠ Májové námestie. V čase od 08.00 do 20.00 budú môcť plávať školáci, stredoškoláci i široká verejnosť. Zaplávať môžu 25, 50 či sto metrov voľným spôsobom.

Cestovateľské kino

8. novembra 19:00 – 20:30 v Kine Scala

Ako žijú ľudia v Severnej Kórey? A ako sa tam cítia vyvolení turisti pod všadeprítomnými sliediacimi očami? Aké sú pravidlá a tradície tohto národa? Vyberte sa v sprievode fotografa Romana Haráka na tak trochu surrealistický výlet do tejto krajiny.

Noc najväčších filmových chýb a omylov

8. novembra o 19.30 v Chris­tianii

Aj vy sa občas potešíte, keď si vo filmoch všimnete nejakú tú chybičku, ktorú si iní nevšimnú? Napríklad keď má herec zrazu oblečené niečo odlišné ako pred pár sekundami, alebo keď sú vo filme odohrávajúcom sa v 15. storočí elektrické stĺpy, či keď sa pred kamerou zabudne zvukár s padajúcim mikrofónom? Filmová prednáška s Petrom Konečným.

Príbeh mesta

9. novembra 17:00 – 19:00 v Caraffovej väznici

VI. ročník postupovej fotografickej prehliadky. Galéria sa po celý rok zapája o osláv 770. výročia od prvej prvej zmienky o meste, preto sa tentokrát výstava ponesie v duchu hľadania genia loci mesta Prešov. Výstava prezentuje najlepšie zábery profesionálnych, ale aj amatérskych fotografov, ktoré boli posúdené odbornou porotou.

David Koller & Band

9. novembra o 19:30 v Encore

Legendárny člen skupiny Lucie David Koller vystúpi so svojou skupinou v Prešove, v úvode štvrtkového koncertu zahrá aj predkapela Bon Jovi Revival a spevák Rado Moznich.

Martin Harich

9. novembra o 20.30 v Bizarre

Nepremeškajte možnosť vychutnať si atmosféru koncertu s nezameniteľnou energiou jedného z najúspešnejších pesničkárov súčasnej slovenskej pop-music. Martin Harich sa v Prešove predstaví v rámci svojho Provendios Tour.

Festival duchovných piesní byzantského obradu

10. novembra až 12. novembra v Katedrálnom chráme svätého Jána Krstiteľa

Piatok 10. novembra o 16:30 Otvorenie festivalu – Archijerejská Svätá liturgia – spieva Gréckokatolícky zbor Stauros – Prešov-Sekčov. Sobota 11. novembra o 14:00 Festivalový koncert, nedeľa 12. novembra od 8.00 – Svätá liturgia v Katedrálnom chráme.

Objavovanie Prešova

11. novembra 10:00 – 13:00,
12. novembra 14:00 – 17:00 pri Mestskom informačnom centre

Všetkci milovníci histórie, obzvlášť histórie mesta Prešov sú pozvaní na cyklus stretnutí s názvom Objavovanie Prešova. Témou tohto objavovania bude Zapísané v koži pred 770 rokmi.

Mydlinka a bublík v Bublilande

12. novembra 16:00 – 18:00 v Kine Scala

Prvýkrát na Slovensku Divadlo mydlových bublín. Obyvatelia čarovnej krajiny a žiaci špeciálnej „Bubli – bubli“ školy , Mydlinka a Bublík, prenikajú do tajomstiev zaujímavej náuky – mágie skrotenia mydlových bublín.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM