Ľubomír Hudačko Kultúra

Nový týždeň je tu a vy neviete, kam v Prešove po robote či škole? 8 tipov, ktoré iste oceníte

Je tu prvý plný pracovný týždeň, treba si dobre premyslieť, do čoho investovať váš voľný čas. :) Pozrite, ako sa to pekne všetko rozbieha.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu a vy neviete, kam v Prešove po robote či škole? 8 tipov, ktoré iste oceníte
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Kabaret

13. januára o 18.30 v DJZ

Sú príbehy, ktoré ostávajú večné a muzikál Kabaret k takým príbehom patrí. Zavedie vás do medzivojnového Berlína, do jeho ulíc, jeho vzťahov, do malých obchodíkov, ale aj do času zúfalej nezamestnanosti, kedy vojnové reparácie po I. svetovej vojne decimovali ekonomiku i národnú hrdosť.

Hudba pod hviezdnou oblohou – ABBA

14. januára o 18.00 v Pla­netáriu

Najznámejšie hity populárnej švédskej popovej skupiny 70. rokov minulého storočia ABBA pod umelou hviezdnou oblohou planetária. Uvádza Juraj Humeňanský.

Seňora

14. januára o 18.30 v DJZ

Pôvodná hra inšpirovaná dielom a životom mexickej maliarky Fridy Kahlo. Mozaika pocitov a fragmentov udalostí, ktoré tvoria osud jednej ženy. Taký výnimočný, a taký podobný osudu každej ženy, ktorá túži byť milovaná, ľúbi, vydá sa…

9. BB country ples

15. januára o 20.00 v Kine Scala

Máte chuť plesať? Potom je šitý ako pre vás jedinečný ples v Prešove v štýle country hudby. V programe budú účikovať BB Country, Mince vo fontáne, Lenka Filipová revival a DJ ING. Nalaďte sa na túto vlnu v Kine Scala.

FK Prešov – MFsK Nitra

15. januára o 20.00 na Baštovej

Po prestávke sa opäť predstavia v plnej paráde aj prešovskí futsalisti. Už v piatok pre fanúšikov odohrajú prvý domáci zápas v roku 2016. V ňom budú hostiť milé prekvapenie tohto ročníka, tím Nitry. Príďte hráčov podporiť, budete svedkami kvalitného športového zážitku.

Koncert Michaelly

15. januára o 21.00 v Starom Dobrom Mexiku

Prešovská speváčka Michaella svojich fanúšikov poteší koncertom v rodnom meste. Svojimi pesničkami s kapelou odštartuje tretí januárový víkend. Vstup na podujatie je voľný.

Tri tvorivé tvory

16. januára od 20.00 vo Wave klube

Divadelno-improvizačná skupina troch hercov, ktorí improvizujú na zadané témy od divákov a užívajú si tak adrenalín na javisku. Tvoria ho Juraj „Šoko“ Tabaček, Lukáš „Pucho“ Púchovský a Stano „Stanley“ Staško. Ako hudobný hosť vystúpi Martin Husovský, líder kapely Komajota.

Ako psíček a mačička

17. januára o 16.00 v Babadle

Umelecky významná tvorba Josefa Čapka určená pre deti, mládež i dospelým už dávno patrí do klasického fondu českej literatúry. Dramatizácia, ktorá vznikla pre potreby bábkového divadla voľne spája viacero príbehov z knihy Rozprávky o psíčkovi a mačičke.

Môže vás zaujímať:

Čo zaujímavé sa chystá v Prešove počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Len začnete čítať a na mnohých hneď doľahne nostalgia: 5 spôsobov, ako kedysi vedeli tráviť čas deti v Prešove

Kuriozita v Prešove, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM