Ľubomír Hudačko Kultúra

Čo zaujímavé sa chystá v Prešove počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Prvé dni roku 2016 sú za nami a ak si chcete po sviatkoch oddýchnuť priamo v Prešove, netreba sa iba vyvaľovať doma. V januári sa u nás chystá viacero zaujímavých podujatí. My sme vybrali rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujímavé sa chystá v Prešove počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť
Zdroj: TASR

Kempa 4 Sport cup 2016

4. januára od 17.30 v Športovej hale PU

Jubilejný 10. ročník medzinárodného hádzanárskeho turnaja mládeže – Kempa 4 Sport cup 2016 je na programe od 4. do 7. januára. Slávnostné otvorenie turnaja sa uskutoční v športovej hale Prešovskej univerzity. Vystúpi aj folklórny súbor Rozmarija.

X. Prešovská zberateľská burza

10. januára o 9.00 v PKO

Burza mincí, bankoviek, medailí, známok, odznakov, pohľadníc, kníh, tel. kariet, bižutérie, hračiek, modelov, áut, železníc, lietadiel, pivných etikiet, CD, platní, DVD, videopásov.

Hudba pod hviezdnou oblohou – ABBA

14. januára o 18.00 v Pla­netáriu

Najznámejšie hity populárnej švédskej popovej skupiny 70. rokov minulého storočia ABBA pod umelou hviezdnou oblohou planetária. Uvádza Juraj Humeňanský.

Ako psíček a mačička

17. januára o 16.00 v Babadle

Umelecky významná tvorba Josefa Čapka určená pre deti, mládež i dospelým už dávno patrí do klasického fondu českej literatúry. Dramatizácia, ktorá vznikla pre potreby bábkového divadla voľne spája viacero príbehov z knihy Rozprávky o psíčkovi a mačičke.

1st Slovak Pink Floyd Revival

20. januára o 19.00 v PKO

Jedinečný koncert plný hitov kapely Pink Floyd inšpirovaný megaúspešným turné Pulse. Hity ako Money, Wish You Were Here, Another Brick In The Wall či Take It Back a množstvo ďalších v novom programe zoskupenia 1st Slovak Pink Floyd Revival, ktoré týmto koncertom otvára svoju deviatu sezónu pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne.

Please the Trees / support J

20. januára o 20.30 v Chris­tianii

Please The Trees sú ako aktívna sopka – preteká z nich žeravá láva, vlna horúceho hluku za vlnou, hľadajúc si cestu až z jamy pekelnej. Znamenitá je povesť a uhrančivosť ich živých vystúpení: pocit nepokoja, krátke čakanie na explóziu, intenzívny a oduševnený zvuk, ktorý vás dostane na kolená. Kapela sa predstaví v Prešove a je sa na čo tešiť.

Kantri Bal

22. januára o 20.00 v Eden Cafe

Na Bardejovskej ulici si budete môcť prísť vychutnať Kantri Bal. Zabávať vás bude legendárna prešovská kapela Mloci. Zaznejú preto notoricky známe hity a núdza nebude ani o vtipné momenty. Už teraz máte istotu, že o zánavu bude postarané, nechajte sa preto pozvať.

Jana z Arku

29. januára od 18:30 v DJZ

Pôvodný slovenský muzikál na motívy legendami opradeného života zbožnej pastierky. Najbližšie predstavenia sú dávno vypredané, na koniec januára však ešte lístky zoženiete. Autori: Michal Náhlík – Martin Husovský – Róbert Mankovecký – Renata Ptačin. Réžia: Michal Náhlík.

Nízkotučný život

30. januára o 18.30 na Veľkej scéne v DJZ

GUnaGU je kultovým divadlom, ktoré vzniklo v roku 1985 a dodnes uviedlo vyše štyridsať pôvodných premiér autorských produkcií. Výrazným znakom hier tohto divadla čierny a „cool” humor, ktorý najlepšie vystihuje hodnotový a citový zmätok začiatku tretieho tisícročia. Hra Nízkotučný život je určená všetkým tým, ktorí aspoň raz v živote chudli, alebo sa na to chystajú.

Puf a muf sa vracia

31. januára od 16.00 v Babadle

V tejto divadelnej hre sa deti zoznámia s majstrom animovaného filmu Viktorom Kubalom a s niektorými postavami z jeho tvorby ako je Puf a Muf, Peter a Dita. Celá inscenácia sa nesie v komickom až grotesknom duchu a chvíľami sa divákovi môže zdať že sa pozerá na animovaný film.

Môže vás zaujímať:

Len začnete čítať a na mnohých hneď doľahne nostalgia: 5 spôsobov, ako kedysi vedeli tráviť čas deti v Prešove

Toto nikto iný nepochopí: 5 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Prešovčana na sto honov :)

Prešovský rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM