Samospráva

Nový chodník aj parkovacie miesta: Prešovčanov potešili na Požiarnickej ulici

Prešovčania, ktorí bývajú na Požiarnickej ulici, sa môžu prejsť po novom chodníku a zaparkovať na novovybudovaných parkovacích miestach. Pribudlo ich 14.

Ilustračný obrázok k článku Nový chodník aj parkovacie miesta: Prešovčanov potešili na Požiarnickej ulici
Zdroj: Mesto Prešov

Pri bytových domoch medzi riekou Torysa a železničnou traťou bol nedostatok parkovacích miest, no vybudovaním nového chodníka sa podľa radnice tento stav podstatne zlepšil.

„Parkovacie miesta a nový chodník boli v tejto lokalite veľmi potrebné. Som rada, že už môžu plnohodnotne slúžiť Prešovčanom, ktorí tu bývajú. Priestor je teraz oveľa krajší a navyše, zachovala sa aj zeleň, čo znamená, že riešenie je nielen efektívne, ale šetrí aj životné prostredie,“ povedala primátorka Andrea Turčanová.

Nový chodník s dĺžkou takmer 50 metrov vedie od parkoviska pred bytovým domom č. 19 po vnútroblokovú komunikáciu pri bytovom dome č. 21. Tým sa dosiahlo zokruhovanie vnútroblokových komunikácií a časti ul. Požiarnickej medzi mostom a železničným priecestím.

V rámci stavebných prác sa vybudovalo aj 14 parkovacích miest, z toho jedno parkovacie miesto je určené pre zdravotne ťažko postihnutých. Rozmery kolmých parkovacích miest sú 5,0 × 2,5 m, miesto pre ZŤP má rozmery 5,0 × 3,5 m.

V samotnom projekte bolo pôvodne navrhnutých 15 parkovacích miest, reálne sa však zrealizovalo iba 14, pretože pätnáste miesto by bolo na mieste existujúceho stromu. Namiesto neho sa zrealizoval chodník, ktorý funkčne prepojil parkovacie miesto pre zdravotne ťažko postihnutých a existujúce bytové domy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM