Hádzaná

Novinky v hádzanárskom tíme Tatrana: Prešovčania privítali slovinskú posilu

Ďalším novým hráčom v hádzanárskom tíme Tatran Prešov bude 26-ročný Slovinec Nino Grzentič. V kádri sa udial ale aj pohyb opačným smeron z klubu.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v hádzanárskom tíme Tatrana: Prešovčania privítali slovinskú posilu
Zdroj: Tatran Prešov

Jeho krajan Januš Lapajne navyše predĺžil zmluvu o ďalšie dve sezóny. Tím zároveň opúšťa Michal Kasal, ktorý odchádza do Nemecka. Lapajne ale od novej sezóny nebude jediným Slovincom v tíme slovenského majstra. Do klubu prichádza 26-ročná slovinská spojka Nino Grzentič z tímu RD Koper, ktorého je odchovancom. Aktuálne štvrtý najlepší strelec slovinskej ligy zaznamenal v tejto sezóne v 14-tich zápasoch 85 gólov. Minulý rok pôsobil s Koperom v Pohári EHF, kde strelil 20 gólov.

„Ide o 195-centimetrového hráča, ktorý hrá na poste ľavej spojky. Je to hráč, ktorý typologicky určite pomôže v obrane aj v útoku. Profilovo možno povedať, že ide o klasického strelca, ktorý by nám mal pomôcť podporiť Olivera Rábeka, ktorý je strelcom mužstva. Sme teda veľmi radi, že môžeme mať Nina od novej sezóny v mužstve,“ prezradil Benický s tým, že o Slovinca bol eminentný záujem aj od francúzskych a nemeckých klubov a zaujímal sa oňho aj najsilnejší slovinský klub z Celje.

„Svoju najbližšiu hádzanársku budúcnosť sa ale po prezentovaní nášho projektu rozhodol spojiť práve s Tatranom, z čoho sa úprimne tešíme,“ dodal Benický. Grzentič s Tatranom podpísal zmluvu na dve sezóny, teda takisto ako Lapajne do leta 2021, s účinnosťou od novej sezóny. Nová posila tímu zároveň bude mať za úlohu nahradiť českú spojku Michala Kasala, ktorý odchádza do Nemecka.

Nedávno sa Prešovčania zabávali počas Majstrovstiev v sánkovaní. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Bolo sa na čo pozerať: V Prešove na Bikoši prebehli sánkovacie majstrovstvá
18
Galéria
Zdroj: Viktória Olejárová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM