Hokej

Boj o prvé miesto v tabuľke: Šarišanka zdolala Popradské líšky po predĺžení, FOTO

Prešovská Šarišanka cestovala do Popradu, kde ich hostili tamojšie líšky. Bojovalo sa o 1. miesto v tabuľke a o výhodnejší flek pred playoff.

Ilustračný obrázok k článku Boj o prvé miesto v tabuľke: Šarišanka zdolala Popradské líšky po predĺžení, FOTO
46
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Zápas medzi Popradom a Prešovom poznačilo množstvo vylúčení. Na domácej strane ich bolo osem a na strane hostí štyri. Všetky góly v základnom hracom čase padli v nerovnovážnom rozložení síl. Líšky zvládli oslabenie, ktoré pokračovalo aj v predĺžení, ale po jeho skončení urobili chybu a Lenka Šubová zavŕšila hetrik a rozhodla o konečnej deľbe bodov v prospech Prešova.

Róbert Marton, tréner Prešova: “Zápas bol súbojom o prvé miesto a výhodu domáceho prostredia v playoff. Ak sa nič závažné nestane, tak by to malo byť aj finále. Prvá tretina z našej strany bola veľmi dobrá, v druhej tretine sa nám nedarilo v presilových hrách, keď sme za šesť minút nevystrelili na bránu. Predĺženie už bol vabank.”

Ivan Bednár, tréner Popradských líšok: “S Prešovom hráme vyrovnané zápasy celú sezónu. My sme vyhrali dvakrát tam, oni zase u nás. Vyzerá to tak, že domáce prostredie zatiaľ nikomu v tejto sezóne nepraje. Pred zápasom nám nešlo o to, či pôjdeme do playoff z prvého alebo z druhého miesta. Išlo nám o to, aby sme sa po dlhej prestávke, v podstate po mesiaci, dostali do hry. Rozhodli oslabovky, ktoré nám odobrali veľmi veľa síl. V predĺžení sme urobili taktickú chybu. Ale bol to dobrý zápas po dlhej prestávke.”

Prešov hrá dlhodobo bez útočníčky Petry Jurčovej, ktorá sa zotavuje po operácii kolena a tak spoluhráčky povzdbudzuje aspoň z lavičky a hľadiska. “Čakáme, sme v nádeji, uvidíme. Posledné informácie boli dobré, uvidíme, či sa niečo nepokazí. Dúfame, že aspoň na finále Petra nastúpi,” povedal k zraneniu hráčky Prešova tréner Róbert Marton.

Popradské líšky – ŽHK 2000 -Šarišanka Prešov 2:3 pp (1:2, 1:0, 0:0 – 0:1)
Góly: Orawska, Nilabovičová – Šubová 3

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Popradské líšky - ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov 2:3 pp
46
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM