Správy

Novinka na Šariši: Mesto zrealizuje projekt v oblasti Smart City za viac ako 500-tisíc

V meste pribudne 11 inteligentných parkovacích automatov, viac ako 20 navigačných tabúľ a takmer 300 senzorov mapujúcich parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na Šariši: Mesto zrealizuje projekt v oblasti Smart City za viac ako 500-tisíc
Zdroj: Dnes24.sk

Zavedenie internetovej platformy pre dopravu a monitoring životného prostredia prostredníctvom senzorov má za cieľ projekt v oblasti Smart City, ktorý zrealizuje mesto Bardejov.

Projekt s názvom Smart Bardejov – mesto na dosah, podporený z eurofondov, bude stáť viac ako 500-tisíc eur a mesto sa na ňom podieľa piatimi percentami. TASR o tom informoval hovorca mesta Štefan Hij.

Kvalita života

„Dáta zo senzorov budú použité na rozvoj mestských verejných politík – dopravnej a parkovacej politiky, politiky životného prostredia a užitočných aplikácií pre občanov, návštevníkov aj podniky. Sprevádzkovanie platformy bude mať priamy dosah na kvalitu života občanov, životné prostredie v meste a lepšie plánovanie súvisiacich verejných politík,“ uviedol Hij.

Správy z Prešova ponúkame tu:

V rámci projektu bude dodaný hardvér a aplikácie na monitoring životného prostredia, obsadenosť a rezerváciu parkovacích miest, kontrolu parkovného a tiež vizualizáciu meteorologických dát a indikátorov znečistenia prostredia.

Čo pribudne

V meste pribudne 11 inteligentných parkovacích automatov, viac ako 20 navigačných tabúľ a takmer 300 senzorov mapujúcich parkovanie.

„Celé riešenie je ideálne prvým, no zároveň kľúčovým krokom v komplexnom rozvoji internetu vecí ako integrálneho piliera moderného inteligentného mesta, takzvaného Smart City,“ dodal hovorca.

A vo fotogalérii si pozrite aj zábery na zrekonštruovanú ulicu Za Kalváriou v Prešove.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Objektívom: Zrekonštruovaná cesta Za Kalváriou v Prešove
5
Galéria

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM