Kultúra

Novembrové podujatia v Prešove: Hudobné koncerty doplnia oslavy 30. rokov slobody

Aj november prinesie v Prešove pestrú paletu kultúrnych podujatí. Koncerty K. Koščovej či V. Mertu doplnia oslavy 30. výročia Nežnej revolúcie.

Ilustračný obrázok k článku Novembrové podujatia v Prešove: Hudobné koncerty doplnia oslavy 30. rokov slobody
Zdroj: Dnes24.sk

Balkan Bashavel

2. novembra 21.00 vo Wave

Začína sa nová sezóna klubových Balkan Bashavelov. Príďte si aj vy zakrepčiť v rytme balkan beats, gypsy music, reggae a world music.

Milka Zimková – monodrámy

6. novembra 18.00 vo Viole

Milka Zimková so sebairóniou odkrýva dušu prostej, naivnej, o rozkošiach snívajúcej dievčiny, ktorá sa na konci svojich dobrodružstiev ocitá na okraji priepasti…

Vladimír Merta – koncert

8. novembra 19.30 vo Viole

Po programe sústredenom na tradíciu balady, ktorý predstavil v minulom roku, bude jeho vystúpenie sústredené na autorskú pieseň.

Martin na bielom bajku

9. novembra 10.30 na Hlavnej

Stretnutie a uzamknutie cyklosezóny a vyhodnotenie Vrchárskej koruny Šariša.

Storočnica stavebnej priemyslovky

10. novembra 14.00 pred MIC

Ďalšia téma Objavovania Prešova. Prívlastok Atény nad Torysou si Prešov vyslúžil vďaka vysokej úrovni vzdelávania, ktorú v minulosti dokazovalo nielen tunajšie kolégium, ale po vzniku Československa aj odborné školstvo reprezentované stavebnou školou, prvou svojho druhu na území Slovenska.

Katarína Koščová – Hranica dažďa

11. novembra 19.00 v Kine Scala

Speváčka Katarína Koščová a klavirista Daniel Špiner prichádzajú po piatich rokoch s novým autorským albumom Hranica dažďa. Koncert, na ktorom sa nové CD uvedie do života odohrajú muzikanti na domácej pôde.

Galaprogram Nežná 30

14. novembra 18.00 v DJZ

Jedinečný hudobno-dramatický galaprogram venovaný udalostiam zo 17. novembra 1989. Oslava slobody, pravdy, demokracie a lásky v podaní talentovaných študentov, ich pedagógov a umelcov z celého Prešovského kraja.

30 rokov slobody

15. novembra 19.00 v Kine Scala

Nechajte sa pozvať na večer, kde sa bude hovoriť a spievať. Pretože sa môže, pretože sa chce. Vystúpia Viki Olejárová, Kryl band a hostia.

Prešovská hudobná jeseň

21. novembra 19.00 v Kine Scala

La Gioia príde s doprovodom Simple Lounge Quartet, so svojimi najväčšími hitmi a radi by fanúšikom predstavili nové skladby zo svojho posledného CD Best Of Československé.

Jubilejný koncert ĽH Prešovčan

24. novembra 18.00 v Kine Scala

Jubilejný koncert pri príležitosti 65. výročia založenia ľudovej hudby. Na koncerte vystúpia ako sólisti: Anna Servická, Petra Humeňanská Sedláková, Peter Armstrong Ondria a Viera Horňáková.

A na záberoch si pozrite aj to, ako sme zaznamenali jesenné farby a výhľad zo Šarišského hradu. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM